fbpx
Smeltedigelen logo
  • Konsert

Smeltedigelen: Sinikka Langeland – Sauna Cathedral

Event
Hvor: Rana , Nordland Teater Blackbox
Når: 31. oktober 2020

Gå til arrangement

«Sauna Cathedral» er inspirert av badstua som et rituelt sted og myter om ild i ulike former. Sinikka Langeland har i en årrekke arbeidet med den skogfinske tradisjonen i Norge og skapt et personlig moderne musikalsk uttrykk med flere innspillinger utgitt på det tyske plateselskapet ECM. De internasjonalt anerkjente jazzmusikerene har med sine unike spillestiler vært med på å skape den spesielle sounden som er i Langelands musikk, ikke minst preget av hennes stemme og instrumentet kantele.

Lørdag, 31 oktober, 2020 – 20:00

Saksofonisten Trygve Seim, trommeslager Markku Ounaskari fra Finland og bassisten Mats Eilertsen er blant hennes mest trofaste musikere, mens trompetisten Mathias Eick og keyboardisten Ståle Storløkken er nye spennende medspillere. Alle sammen er svært kreative musikere og komponister som turnérer verden over. Pål Terje Antonsen er en høyt aktet lydingeniør og viktig samarbeidspartner på turnéer i både inn- og utland.

«Sauna Cathedral» består av runesangtekster, gjennomkomponerte deler og improvisasjoner. De skogfinske runesangene har ikke noe med runeskrift å gjøre, men er magiske poetiske bønner og besvergelser.

Sinikka Langeland har gjendiktet tekstene, laget musikk og satt dem sammen til et helhetlig verk. Verket åpner med ei ildsprutende aggressiv kriger-ørn og fortsetter videre med ei rune om ildens opprinnelse. Tredje delen er viet bønner om helbredelse fra sorg og smerte. “Da je var skogen” av munken Meister Eckhart handler om å være i ett med naturen og gudskraften bak kosmos mens to kjærlighetsruner skaper finalen.

Kjøp billetter her

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.