fbpx
Svart-hvit bilde av Jovan Pavlovic
  • Festival
  • Foredrag
  • Gratis

Smeltedigelen Akademia: Jovan Pavlovic

Event
Hvor: Rana , Rana bibliotek
Når: 31. oktober 2020

Gå til arrangement

Jovan Pavlovic er en serbisk folke – og jazzmusiker (trekkspill). Han har vært involvert i flere musikalske grenseoverskridende prosjekter og skal i seminaret ta for seg hvordan han bruker musikk for å flytte grenser og skape samhold mellom mennesker fra ulike kulturer.

Han skal først snakke om Klezmermusikk. En musikktradisjon som oppsto i det jødiske miljøet i land som Polen, Litauen, Russland, Ukraina og Romania. Da jødene ble fordrevet fra disse områdene, tok de ikke bare med seg sin egen musikk, men også folkemusikktradisjonen fra disse landene. Etter 2.verdenskrig gikk klezmermusikken som uttrykk tapt i sin opprinnelige form, men i vår tid har den tatt seg kraftig opp igjen, mest i USA og Vest-Europa.

I del to av seminaret skal han fortelle om og demonstrere folkemusikk fra Balkan og ha fokus på de tre viktigste elementer som skaper likheter og forskjeller innen Balkanmusikk: Ornamentikk, rytmikk og harmonikken.

I tillegg forteller han om bruken av improvisasjon i folkemusikken fra Balkan, samt likheter og fellestrekk til den vestlige musikken, hovedsakelig jazz.

Hvor: Rana bibliotek
Når: 31.10. kl. 13.00
Gratis inngang, billetter må hentes ut på forhånd.

Billetter

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.