fbpx
  • Festival
  • Konsert

Sigurd Hole

Event
Hvor: Vefsn , Mjaavatnbrygga
Når: 5. juli 2020

Gå til arrangement

Sigurd Hole vokste opp på en gård i Rendalen, et lite tettsted med færre enn 100 innbyggere. Musikk var en sentral del av hans barndom. Han startet på fiolin da han var seks år gammel, og gikk etterhvert over til kontrabass da han var 13. Et godt bytte, selv om reiser er litt mer stressende…

Sigurd er det siste tiåret markert seg som en av de mest ettertraktede kontrabassister på den norske jazzscene. Han er kjent fra samarbeid med musikere og ensembler som Torud Gustavsen trio/kvartett, Eple Trio, Bugge Wesselhoft, Karl Seglem, Helge Lien, Jon Eberson, Trygve Seim, Nils Økland og Eli Storbekken. Som bassist representerer han en innovativ og kreativ tilnærming til sitt instrument, sterkt påvirket av norsk folkemusikk. Sigurd Hole har gitt ut mer enn 30 album på sine hovedprosjekt, og turnert hele verden i flere år. Japan, India, Australia, New Zealand, Tyrkia, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Brasil og Azorene er alle land som har vært heldige nok til å få besøk av Sigurd Hole. Han er også en aktiv komponist og arrangør, og har skrevet musikk for Eple Trio og Karl Seglem Acoustic Quartet, i tillegg til større orkestre som Kringkastingsorkesteret.

I 2018 lanserte Hole to album, både solo og i trio, som solist og komponist, «Encounters» og «Elvesang». På Mjaavatnbrygga, hvor elva Vefsna renner ut i havet, vil publikum på Festspillene Helgeland få høre sistnevnte, en magisk og stemningsfull konsert for solo kontrabass.

Elvesang mottok strålende anmeldelser rundt hele verden, blant andre i The New York Times, hvor John Kelman beskriver Elvesang som «an album of profound beauty», og la det på hans liste over de beste albumene i 2018. Det ble også, av det amerikanske magasinet The New York City Jazz Records, plassert som et av de 5 beste soloalbumene det året.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.