fbpx
  • Naturopplevelse

Samisk kultur og nordlyset

Event
Hvor: Hemnes , Nordlys og Samisk kultur
Når: 29. januar 2021

Gå til arrangement

Opplev dette naturfenomenet og hva nordlyset betyr for det Samiske folket.
En unik og fredelig opplevelse i den mørke vinternatten.
Den Samiske guiden tar deg med på en uforglemmelig opplevelse inn i deres kultur. Hør historier om den Samiske kulturen og nordlyset, og hvis du er heldig, vil den guiden også fremføre den eldgamle sangen, joiken.
Denne opplevelsen kan gjennomføres selv om værforholdene er mot oss og nordlyset er fraværende.
I den Samiske tradisjonen har nordlyset en overnaturlig kraft som blir påkalt i tvister. Det Samiske folket har symboler fra nordlyset på sine kulturelle trommer (runebomme). Denne troen har eksistert i lang tid med mennesker som bor i områdene der fenomenet sees mest. Blant Samene har nordlyset mange navn – ett av navnene er Guovssahas, og det betyr «lyset du kan høre». Dette navnet kom fordi det Samiske folket forbandt lyset med lyd.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.