fbpx
George Clooney i filmen Solaris
  • Film

Rana filmklubb: Solaris (2002)

Event
Hvor: Rana , Kulturhuset Mo
Når: 4. mars 2020

Gå til arrangement

Hadde du tenkt å bare se en film dette semesteret hos oss basert på den polske sci-fi romanen SOLARIS, ja da er dette filmen for deg – og bare ti dager (14. mars) etter vår visning så har Nordland Teater premiere på et teaterstykke basert på samme roman!

Vi viser filmen SOLARIS (2002) av Steven Soderbergh, med George Clooney og Natasha McElhone i hovedrollene.

Dette er ikke en remake av den sovjetiske TV-filmen fra 1968 eller Andrei Tarkovsijs film fra 1972, men en film regissør Steven Soderbergh mente skulle være mer tro mot romanen, opprinnelig skrevet av Stanislaw Lem, den er regnet for å være en klassiker innen sci-fi sjangeren.

Stanislaw Lem likte verken filmen fra 1972 eller denne som kom ut i 2002 (må også nevnes at Lem ikke har sett filmen) og kalte den for en remake av Tarkovskijs film. Han mente at både Tarkovskij og Soderbergh hadde redusert historien hans ned til erotiske problem mellom mennesker.

Nordland Teater sier dette om stykket.
“Forestillingen er basert på sci-fi-romanen SOLARIS av den polske forfatteren Stanislaw Lem. Boken er regnet for å være en klassiker innen sci-fi sjangeren, og er blitt filmatisert flere ganger. I vår versjon for teatret er den dramatisert av Anna Bache-Wiig, kjent som en av manusforfatterne bak blant annet TV-serien Frikjent og filmen Utøya 22. juli. For Nordland Teater har hun med sin SOLARIS skapt en intens thriller og et fortettet kammerspill for tre skuespillere.”

Hva mener Lem om teaterstykket? Det vet vi ikke, men vi anbefaler dere å se både filmversjonen den 4. mars og teaterstykket den 14. mars!

USA, 2002
Tittel: Solaris
Regi: Steven Soderbergh
Med: George Clooney, Natascha McElhone, Ulrich Tukur
Språk: Engelsk, norsk tekst
Lengde: 1 t. 39 min.
Sensur: 12 år.

—-
STED: Kulturhuset Mo (Park 22)
Dørene åpner 18:00, filmen startes 18:30

Før filmstart vil det være en kort introduksjon av filmen.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. Vi selger medlemskap i døra. (Vi tar vipps og cash).
– Semestermedlem: kr 250,-
– Semestermedlem student/under 26: kr 100,-
– Medlem og se en film: kr 100,-

Som vanlig selges det forfriskninger i baren. Velkommen!

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.