fbpx
Jente
  • Film

Rana filmklubb: Drømmelandet – reiser på verdens tak

Event
Hvor: Rana , Park 22 Byscena
Når: 4. november 2020

Gå til arrangement

MERK: Rana Filmklubb forholder seg til FHIs retningslinjer for smittevern. De tar derfor et lite forbehold om at smittesituasjonen kan ha endret seg innen dette arrangementet. Holder deg oppdatert på arrangementsiden på Facebook.

Det er mange filmer der ute som passer inn under paraplyen “buddhistisk filosofi”, men få passer nok like bra inn som “Drømmelandet – reiser på verdens tak”.
Khyentse Norbu er ikke bare regissør, men også den tredje reinkarnasjonen lama Jamyang Khyentse Wangpo (en av buddhismens mest aktede helgener) og regnes derfor som en hellig mann innen buddhismen.

Her har han lagd den første spillefilmen utelukkende satt og laget i sitt hjemland, Kongeriket Bhutan. Og det er dette som danner kulissene for en buddhistisk roadmovie om eskapisme, kjærlighet og lengsel.

Vi møter den unge mannen Dondrup som i en avsidesliggende bygd drømmer om Amerika der han står med joggesko og spiller luftgitar på rommet sitt.
En drøm som ikke er så enkel å forklare for sine sambygdinger da de er stort sett bare er opptatt av å ivareta sine tradisjoner og myter.
Så da han endelig får svar på sin søknad om utreisevisum og beskjed om at det bare er å hente det i hovedstaden, legger vår mann ut på den viktigste reisen i sitt liv!

Filmen fungerer både som en geografisk reise i den fantastiske naturen man finner i Himalaya og den interne reisen som Dondrup legger ut på da han pakker sin grønne Samsonite-koffert i den lille landsbyen han bor i.
For hva er egentlig drømmen til Dondrup og hvor kommer drømmen fra?
Er det et opprør mot status quo eller er det en reel drøm?

Fantastiske bilder, herlige karakterer og parallelle historier som vever drømmer og virkelighet inn i hverandre, dette er filmen for deg som liker filmer som mater drømmer og setter opp til ettertanke.

STED: Park 22 Byscena
Dørene åpner 18:00, filmen startes 18:30

Før filmstart vil det være en kort introduksjon av filmen.

For å se film hos Rana filmklubb må du være medlem. De selger medlemskap i døra. (De tar vipps og cash).
– Semestermedlem: kr 250,-
– Semestermedlem student/under 26: kr 100,-
– Medlem og se en film: kr 100,-

Som vanlig selges det forfriskninger i baren både før og etter visning.

Velkommen!

Tittel: Drømmelandet – reiser på verdens tak
Regissør: Khyentse Norbu
Lengde: 1 t. 48 min.
Land: Kongeriket Bhutan
År: 2003
Aldersgrense: 7 år

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.