fbpx
Rallarmarsjen 2022
  • Naturopplevelse
  • Sosialt
  • Topptur

Rallarmarsjen 2022 med Meløy Turlag

Event
Hvor: Meløy , Fykandalen
Når: 11. september 2022

Gå til arrangement

Meløy Turlag starter opp igjen den tradisjonsrike marsjen som var så populær på 80 og 90-tallet. Turen vil følge trasseen som rallerne bygde opp; og brukte under kraftutbyggingen på Fykan tidlig på 1900-tallet. Her får man blant annet se og gå på den imponerende håndbyggde kløvveien som snor seg oppover fjellsiden i det storslåtte landskapet på Fykan. Turen vil ta del i en historie, der hvor slit, viljestyrke og pågangsmot var en del av hverdagen. Rallaren som fikk betalt pr. kilo han bar opp hadde mang en tung bør over fjellet, og på denne turen får man et lite innblikk i en tid som er fjernt fra vår hverdag.

Slik beskriver Meløy Turlag turen: 
Rallarmarsjen starter mellom Kl 10 og 12. For å delta møter du opp og registrerer deg på Fykan. Det er mulighet for å parkere ved avkjøringen fra fylkesveien. Etter registrering følger du den merkede stien over bergene på Fykan og opp til Papphuset som ble bygget i 1912. På veien opp passerer du blant annet et område med helleristninger som er over 8000 år gamle. Man passerer også «anleggskontoret» som tydelig illustrerer forholdene som rådet under den tidlige fasen av kraftutbyggingen på Fykan. På Papphuset (450 moh) blir det servering av mat og historier fra anleggstiden. Det blir gjettekonkurranse og info om planene for Papphuset som ny DNT-hytte. Etter en matbit kan du vandre videre innover kløvveien gjennom Djupdalen og videre på stia opp til Rallarbrakka ved Nedre Naver. Fra Nedre Naver følger vi gammel anleggsvei og sti videre ca 5 km til parkeringsplassen på Navnløshøyda ved Storglomvassdammen. På veien her passerer man Glomfjordløva som er en spesiell og populær steinformasjon. Fra parkeringsplassen på Navnløshøyda blir du fraktet tilbake til startområdet på Fykan med buss.

Deltakeravgift: 100,- og inkluderer servering på papphuset og buss tilbake til Fykan. Gratis deltakelse for alle under 18 år. Det vil bli trekning av flott premie fra deltakerlista.Turen fra Fykan til Navnløshøyda er en lang og tidvis bratt tur – så her må man sette av dagen. Buss fra Navnløshøyda starter å gå fra kl 15.00

Avstander: Det er ca 6 km fra starten på Fykan til Rallarbrakka ved Nedre Naver. Stigning ca 600-650 høydemeter. Fra Nedre Naver er det ca 5 km til Navnløshøyda og bussen tilbake til start.

Sted: Fykandalen, Meløy
Dato: 11. september
Tid: Mellom kl. 10 og 12

 

Gå til arrangementet 

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.