fbpx
  • Konsert

Ola Buan Øien

Event
Hvor: Vefsn , Gilles Inside
Når: 22. februar 2020

Gå til arrangement

Ola – supergitaristen fra Too Far Gone med eget band. Dette kommer det til å Swinge noe heftig av….

Ola Buan Øien søker tilbake til utgangspunktet for da han som 12-åring kjøpte sin første elektriske gitar, en svart Jarock Stratocaster. I platesamlinga til sin bror fant Ola gull – Stevie Ray Vaughan & Double Trouble. Etter å ha lagt beslag på platene “Texas Flood”, “Couldn’t stand the weather” og “Soul to soul” i lang tid, bestemte Ola seg for å øve inn favorittlåten «Mary had a little lamb». Dette ble den første blueslåten på repertoaret, en låt som har fulgt Ola siden. Videre ble horisonten utvidet i møte med inspirasjonskilder som Eric Clapton, Cream, John Mayall’s Bluesbreakers, Walter Trout, Omar and the Howlers, Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, Grateful Dead og The Band. Etter en intens periode med blues og rock ble øynene åpnet på ny etter å ha hørt plata «Live at Montreux» med Albert Lee & Hogan’s Heroes, der låten «Country Boy» stod fram som den ultimate utfordringa på gitar. Denne ble dissekert og utforsket på gutterommet i flere måneder i forsøket på å lære seg gitarteknikken chicken picking, som kombinerer bruk av plekter og fingerspill. I tillegg til Albert Lee har gitarister som Danny Gatton, Steve Morse, Pete Anderson og Brent Mason inspirert Ola til å utvikle sin spillestil videre. Det er nettopp i skjæringspunktet mellom blues, rock og country at Ola befinner seg nå, der grensene tøyes maksimalt for hva han i dag er i stand til å spille på gitar, og kanskje litt til! Sammen med Kåre Andreas Lund (bass) og Roger Svartvatn (trommer) ønsker Ola nå å besøke alle små og intime puber og barer som tilbyr live-musikk. Konsertene blir tette og energiske møter mellom musikere og publikum gjennom det direkte formatet slike lokaler tilbyr. Formen er fin, gitarene er nykvesset, trommene er skarpladd; og du er velkommen!

Billetter

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.