fbpx
dansere
  • Dans

Notes on Frailty

Event
Hvor: Rana , Nordland Teater
Når: 30. november 2019

Gå til arrangement

Notes on Frailty utfolder seg som en livekomposisjon for dans og elektronisk og akustisk musikk, utviklet i nært samarbeid med Christian Wallumrød, og fire betrodde dansere. Forestillingen mottok strålende kritikker etter urpremieren under CODAfestivalen i oktober 2017, og har siden spilt i både inn-og utland.

I Notes on Frailty undersøker Ingun Bjørnsgaard kompleksiteten i kvinnelighet som tema. Utøverne både balanserer og snubler langs den fine linjen mellom menneskelig skjønnhet og skrøpelighet. Fysiske fragmenter, samplet blant annet fra en klassisk 50-talls ikonografi, forskyves og faller tilbake til kroppens hverdagslighet.

Musiker og komponist Christian Wallumrød har skapt ny musikk til forestillingen, som en del av den subtile undersøkelsen av relasjonen mellom bevegelse og musikk som kjennetegner Ingun Bjørnsgaard Prosjekt.

Resultatet er en lavmælt, humoristisk og undersøkende forestilling som er fylt av motsetninger og kompleksitet. Sånt kan oppleves forvirrende, men viser også at Ingun Bjørnsgaard, på tross av sin etablerte posisjon, er mest interessert i å stille spørsmål og være på leting. Ofte kan det være mer interessant enn klare svar. – Maren Ørstavik, Aftenposten

VARIGHET: 1 time

KOREOGRAF: Ingun Bjørnsgaard

KOMPONIST OG MUSIKER: Christian Wallumrød

SCENOGRAF OG KOSTYMEDESIGNER: Thomas Björk

LYSDESIGN: Tilo Hahn

LYDDESIGN: Morten Pettersen

LYSTEKNIKER: Ane Reiersen

CO-PRODUSENT: Bærum Kulturhus, regionalt kompetansesenter for dans og CODA International Dance Festival 2017.

PARTNER: Compagnie 29×27 (FR), Dansens Hus, Oslo.

STØTTET AV: Norsk Kulturråd og Det norske komponistfond

DANSERE: Catharina Vehre Gresslien (Charlott Utzig), Marianne Haugli (Anna Einemo Frøysland), Guro Nagelhus Schia og Ida Wigdel (Katja Schia)

MUSIKK: Yoko Ono –”What a Bastard The World Is” / © Ono Music/Universal Music Publishing AB, György Ligeti –”Ramifications” / © Schott Music GmbH & Co KG/Gehrmans Musikförlag AB

DRAMATURGISK VEILEDER: Torunn Liven

SØM: Signe Vasshus

MUSIKKLARERING: Hacate Entertainment Group

PRODUSENTER: Eva Grainger, Jorunn Kjersem Hildre, Anne Cecilie Bodin Larsen

PRODUSERT AV: Ingun Bjørnsgaard Prosjekt

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.