fbpx
En rød hånd blant strømledninger. Månen skinner gjennom hånden.
  • Teater / Stand-up / Forestilling

Nordland Teater : Solaris

Event
Hvor: Alstahaug , Kulturbadet
Når: 23. mars 2020

Gå til arrangement

«Det rykket kraftig i kapselen, og en ubehagelig skjelving forplantet seg gjennom romdrakten. Kapselen slingret voldsomt, og tallene på instrumentet kom ut av fokus. Stasjon Solaris, sa jeg. – Stasjon Solaris! Kan dere hjelpe meg? Jeg har følelsen av at jeg mister stabiliteten. Stasjon Solaris! Dette er en fergekapsel – personellferge fra Prometheus under innflyvning. Jeg mister styringen! Hjelp meg! Over.»

Slik begynner forestillingen om Kris Kelvin, en psykolog som får i oppdrag å undersøke den mentale tilstanden til en gruppe forskere ved romstasjonen på planeten Solaris. Når Kris Kelvin ankommer stasjonen, viser det seg at forskerne er døde, alle unntatt én – doktor Snaut. Men de er allikevel ikke er alene på stasjonen. Mystiske «gjester» dukker opp, og i løpet av noen hektiske dager blir Kris Kelvin utsatt for ekstreme prøvelser, der han blir hjemsøkt av sin fortid med sin avdøde kjæreste Harey.

Forestillingen er basert på sci-fi-romanen SOLARIS av den polske forfatteren Stanislaw Lem. Boken er regnet for å være en klassiker innen sci-fi sjangeren, og er blitt filmatisert flere ganger. I vår versjon for teatret er den dramatisert av Anna Bache-Wiig, kjent som en av manusforfatterne bak blant annet TV-serien Frikjent og filmen Utøya 22. juli. For Nordland Teater har hun med sin SOLARIS skapt en intens thriller og et fortettet kammerspill for tre skuespillere.

VARIGHET 1 time og 20 min.
PREMIERE 14.mars 2020 på Nordland Teaters Hovedscene
AV Stanislaw Lem
REGI Erlend Samnøen
DRAMATISERT AV Anna Bache-Wiig
OVERSETTELSE Hans Braarvig og Olav Ihlen Sopp
SCENOGRAFI OG KOSTYME Olav Myrtvedt
LYDDESIGN OG KOMPONIST Nils Jacob Langvik
LYSDESIGNER Evelina Dembacke
MED Morten Espeland, Madalena Sousa Helly Hansen og Duc Mai-The

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.