fbpx
  • Konferanse

Mosjøkonferansen 2019

Event
Hvor: Vefsn , Mosjøen Kulturhus
Når: 15. november 2019

Gå til arrangement

Mosjøkonferansen 2019 – Verdensdagen for psykisk helse

Petter Uteligger – Ingrid Bruun – Tor Martin Leines Nordaas!

Trenger mer å sies? Det blir en knalldag med god stemning!

Ingrid Bruun – Om jeg fikk tiden tilbake
Ingrid Bruun trodde hun brukte tiden riktig. Brukte tiden på den måten hun burde. Den måten alle fortalte henne at tiden skulle brukes. Det var først når det var for sent at hun forstod det. Den
verdifulle tiden, hadde hun på mange måter kastet bort. Uten å vite det. Gjennom en sterk gjenfortelling og som selvutnevnt ekspert på tørr humor, forteller hun hvordan du ved å være til stede for andre kan redde liv. Hvordan det at andre har gitt av sin tid, har reddet henne i en tid hvor hun trengte det mest. Hvordan du gjennom å bruke tiden på en god måte, kan gå fra dødsglede til livsglede. Et foredrag til inspirasjon og ettertanke.

Tor Martin Leines Nordaas
Tor Martin trenger knapt noen introduksjon her i Mosjøen. Med sin særegne og engasjerende fortellerstil har han utgitt flere bøker.
Tor Martins tema for dagen er hvordan man kan benytte et kranglete hode som en kreativ ressurs.

Petter Uteligger – 52 dager på gata
I november 2014 forlater Petter Nyquist familien for å leve 52 dager på gata i Oslo gjennom julehøytiden, blant hjemløse og rusavhengige. Uten penger, kun iført det han har på seg og med et videokamera, dokumenterer Petter livet på gata – ett Oslo ukjent for de aller fleste!
Hvem er de hjemløse og rusavhengige – og hvordan klarer de å finne lyspunkter i en hverdag ofte fylt med motgang? Hvordan føles
det å bli stigmatisert og eksludert fra samfunnet og hva skjer når elementære behov som omsorg, trygghet og kjærlighet reduseres? Finnes det varme og medmenneskelighet på gata og hvordan kan vi som utenforstående vise at vi bryr oss litt mer om de som er rundt oss i hverdagen?
Et definitivt utfordrende prosjekt som også var med på å synliggjøre og forstå mennesker i en utsatt livssituasjon samt bidra til å bryte ned fordommer.

Arrangører: Mental Helse Vefsna, SLT-koordinator, Enhet for folkehelse, Avdeling psykisk helse, Helsestasjonen, Barne- og ungdomstjenesten, Konfliktrådet, Med Ungdom i Fokus og Familievernkontoret

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.