fbpx
Skip som flyter på ei blå hånd
  • Teater / Stand-up / Forestilling

Moby Dick

Event
Hvor: Vefsn , Mosjøen kino, Hovedsalen
Når: 28. august 2021

Gå til arrangement

Dagsavisens kulturjournalist Mode Steinkjer rangerte verdenspremieren ved Nordland Teater i fjor som en av årets beste teateropplevelser: «Så imponerende utført og så visuelt ambisiøst at man mister pusten når man skjønner hva man er vitne til.»

Også Amund Grimstad i Klassekampen hadde Moby Dick øverst på lista: «Ei framsyning så gjennomført, så vakker og visuell, så djuptgripande og så komplett at eg har vondt for å finne ord».

Les hele anmeldelsen fra Grimstad: MED HAVET SOM METAFOR

Få har skildret kampen mellom menneske og natur som Herman Melville gjør i klassikeren «Moby Dick», det litterære mesterverket om den hvite hvalen som leder kaptein Akab og hans besetning mot undergangen og sitt eget indre mørke.

Den imponerende teaterversjonen, som nå er tilbake i Nordland, er tolket av regissør Yngvild Aspeli og den franske figurteatergruppen Plexus Polaire i samarbeid med Nordland Teater og Figurteatret i Nordland. Et multimedialt kunstverk smeltet sammen til en utsøkt visuell teateropplevelse med syv skuespillere, femti detaljrike dukker i ulike størrelser, intrikate videoprojeksjoner, et «druknet» orkester og en hval i ekte størrelse.

Anbefales for ungdom og voksne, fra 14 år.

Billetter finner du her

 

Praktisk info

VARIGHET 90 min
PREMIERE 9. oktober 2020
AV Herman Melville, dramatisert av Yngvild Aspeli
MEDVIKENDE Andreu Martinez Costa (ES), Maja Kunsic (SL), Daniel Collados (FR/ES), Sarah Lascar (FR), Viktor Lukawski (PL/CA), Alice Chené (FR) samt Pierre Deverine (FR)/Rune Løding (NO) som deler på rollen som Ishmael.
REGI Yngvild Aspeli (NO/FR)
MUSIKK/KOMPOSISJONER Guro Skumsnes Moe, Ane Marthe Sørlien Holen, Håvard Skaset (NO)
KOSTYMER Benjamin Moreau (FR)
DRAMATURG Pauline Thimonnier (FR)
SCENOGRAFI Elisabeth Holager Lund (NO/DK)
LYSDESIGN Xavier Lescat og Vincent Loubière (FR)
LYD Raphael Barani
PRODUSENT Claire Costa
VIDEO David Lejard-Ruffet (FR)
REGI-ASSISTENT Pierre Tual (FR/BE)
FIGURER Polina Borisova (RU/FR), Sebastien Puech (FR), Manon Dublanc (FR), Elise Nicod (FR), Yngvild Aspeli (NO).

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.