Rølia Gård og Til Elise kjører kurs i partering
Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek, hvordan lage pinnekjøtt og rulle? I samarbeid med Røila Gård setter vi opp kurs for deg som ønsker å lære mer og få med råvarene hjem.
Inkludert i prisen er ditt helt eget lam (ca 18-20 kg kjøtt).
Marius demonstrere partering, og dere lærer hva de ulike stykkningsdelene kan brukes til. Sammen skjærer dere ut lammet og klargjør alle deler til senere bruk, slik at du enkelt kan tilberedet det ferdig hjemme.
Kursavgiften dekker følgende:
- Ditt eget lam (ca. 18-20 kg kjøtt og bein til å ta med hjem).
- Demonstrasjon og deltagende parteringskurs
- Oppskriftshefte
- Lån av forkle
- Utstyr under kurset
- Foredragsholdere
- Lokale
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.
Oppmøte kl: 16:45
Kursstart kl: 17.00
Sted: Mjølan VGS, kokkelinjen
Antall: min 12 deltagere
Varighet: ca. 3-4 timer
Pris per deltaker: Lam 2400,- kurs med lokale 1500,- = 3900,-(inkludert helt lam til verdi ca 2400,- (120kr per kg)
Slik gjennomføres kurset:
- Demonstrasjon fra Marius
- Deltagerne får tildelt sitte eget lam og skjærer ned under veiledning fra Marius.
- De ulike stykningsdelene klargjøres for tilberedning hjemme.
Etter kurset har du lært:
- De forskjellige stykningsdelene og kjernetemperaturer
- Kokkenes egne triks
- Ulike tilberedningsmetoder
*Det tas forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av kurset.