fbpx
Linosnitt trykk
  • Kunst
  • Kurs

Kurs i Linosnitt

Event
Hvor: Herøy , SKOLO
Når: 4. desember 2021

Gå til arrangement

Endelig! Anine Hansen kommer på besøk første helgen i desember for å holde to kurs på Skolo: Et utvidet linokurs lørdag og et stempelkurs søndag. Begge passer både for nybegynnere og folk med erfaring, du får tips og undervisning tilpasset ditt nivå. Stempelkurset varer i to timer (perfekt julekortprosjekt!), linokurset i ca. fem timer.
Det er plass til maks 10 deltakere på hvert kurs.
Hun vil også ha med seg noen av sine nydelige trykk og selge i butikken vår denne helgen.

PÅMELDING VIA nettbutikken her, velg Arrangement.

Mange av dere kjenner Anine – hun har skapt alle motivene på Skolos første kolleksjon med produkter, med linosnitt av Dønnamannen og nydelige Helgelandsmotiv. Hun har studert ved illustrasjonslinja på Norges Kreative Høyskole og ble hedret som «Årets gullspire», videre studier ved Southampton Solent University i England. Det har blitt flere utstillinger, workshops og kurs i grafiske teknikker. Anine er illustratør og grafiker og jobber stort sett fra sitt eget, lille trykkverksted i Hommelvik. Mer på hennes hjemmeside her. For arbeidet sitt med Skolos motiver, ble hun tildelt Diplom i åpen klasse i Visuelt 2021.

KURS 1, LØRDAG: Linosnitt, lørdag kl. 12 til ca. 17.30: Her får du en grundigere introduksjon i den tradisjonsrike grafiske teknikken linosnitt. Anine går gjennom noe historie knyttet til teknikken. Første del av kurset fokuserer på skjæreteknikk. Her vil deltagerene få utdelt en plate hver hvor de bare skal utforske med strek og bli kjent med hvordan verktøyene fungerer. Deretter begynner vi på «hovedplaten». Anine viser hvordan man overfører skissen til linoleumen og prater om framgangsmåte, gir tips og svarer på spørsmål. Neste steg blir selve trykkingen. Du får innføring i rulling av trykksverte for å få rett konsistens og tykkelse, deretter hvordan man påfører trykksverten på selve platen og hvordan man trykker motivet på papir ved hjelp av enkle verktøy som tresleiver og en mer tradisjonell «baren». Man trenger nemlig ikke trykkpresse for å lage gode trykk! Du får trykke noen trykk hver og får selvfølgelig alt du har laget med deg hjem. Underveis vil Anine også vise fram noen av platene hun selv har skjært ut. Kanskje til og med linoplaten til Skolo-plakaten? Alt av materiale inkludert. Gjerne ta med en skisse på 10×15 cm. Passer også for nybegynnere.

Pris: 1450 kr.

KURS 2, SØNDAG: Stempelkurs linoteknikk søndag kl. 12 til 14. Her vil Anine lære bort hele prosessen bak å lage ditt eget stempel – linosnitt i miniformat. Du får teste tradisjonell linosnitt-teknikk ved å skjære ut eget design i en liten plate av gummi. Vi bruker deretter stempelpute og tester stemplene på papir. Alt av materialer er inkludert. Ta gjerne med deg en enkel skisse som passer innenfor maks 7,5 x 7,5 cm. Tips: Julemotiv til årets julekort? Du får med deg stempelet hjem etterpå og kan dekorere det du ønsker.

Pris 450 kr.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.