fbpx
  • Foredrag
  • Gratis
  • Sosialt

Krigsseilere fra nord med Roger Albrigtsen

Event
Hvor: Brønnøy , Brønnøy bibliotek
Når: 29. oktober 2022

Gå til arrangement

Brønnøy bibliotek inviterer til foredrag med Roger Albrigtsen – Krigsseilere fra nord på lørdag 29.oktober kl. 14:00.
Gratis inngang.
ROGER ALBRIGTSEN (f. 1971) er forfatter, foredragsholder og frilansjournalist fra Evenes i Nordland. Han er i dag bosatt i Lakselv i Finnmark. Albrigtsen kommer våren 2022 med tredje og siste av bøkene i serien «Krigsseilere fra nord». Dette blir hans tiende krigshistoriske sakprosautgivelse.
KRIGSSEILERE FRÅ NORD er en serie på tre bøker om krigsseilaser i perioden 1939-45. Den første boka handler om finnmarkinger, den andre om krigsseilere frå Troms og den tredje og siste om krigsseilere frå Nordland.
Med utgangspunkt i personlige historier, dokumenter og fotografier, samt sjøforklaringer og tyske ubåt-logger gir de en sterk skildring av den brutale virkeligheten til krigsseilerne, som levde under et konstant press og med nervene på høykant døgnet rundt. Når som helst kunne de bli truffet av en torpedo eller gå på ei mine som lå og ventet i det mørke og til tider opprørske havet. De som overlevde krigen, fikk ofte senskader, posttraumatisk stress og store nerveplager. Av 349 krigsseilere frå Finnmark omkom 52.
I foredraget fortelles de dramatiske historiene til krigsseilerne fra Nord-Norge, i Ute- og Hjemmeflåten. Foredraget gir et innblikk i:
• Kvinner og menn i krigsseilas
• De overlevende og deres familier
• De omkomne
• Behandlingen etter krigen
• Krigsseilerregisteret som kilde

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.