fbpx
Susanne Lundeng
  • Konsert

Konsert med Susanne Lundeng

Event
Hvor: Rana , Park 22, Byscena
Når: 17. februar 2022

Gå til arrangement

Susanne Lundengs musikk beskrives som virtuost felespill, skjøre sanger, innovasjon og tradisjon, med den nordnorske folkemusikken som ankerfestet.

Felespilleren, sangeren og komponisten Susanne har bl.a. høstet en Spellemannpris for sin utgivelse «111 Nordlandsslåtter» og har for sin innsamling, formidling og videreutvikling av folkemusikken gjennom mer enn 30 år blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere. I 2019 mottok hun også NOPAs tekstpris for sin første sangtekst «Det va nære på».

Hennes komposisjoner oppstår i kjølvannet av musikalske minner og i sin forkjærlighet for drivende nordlandske danserytmer og vemodige folketoner.
I samspillet med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander oppstår et lekent og ekspressivt ensemblespill i en symbiose av jazz, viser og nordnorsk folkemusikk. Konsertene omtales ofte som lett, lekent og lystig, samtidig som det er stormfullt og rørende, intenst og rått.

I 2020 kom Susanne Lundengs siste album «Hold dæ på vingan» til sterke og gode anmeldelser.

Om musikerne:

Nils-Olav Johansen er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. Han er ansatt som professor i jazzgitar på jazzlinja ved NTNU i Trondheim.
Erik Nylander er født i Norberg, Väsmandlands län i Sverige. Han er utdannet på jazzlinja ved NTNU i Trondheim og har utviklet et trommespill med fasinasjon for både jazz og etnisk verdensrytmikk. Dette gjenspeiler seg i hans medvirkning som musiker og produsent i mange ulike musikalske prosjekter som hans samarbeid med Ola Kvernberg, Monoswezi, Bjørn Alterhaug Quintet.

Dørene åpner: 19:00.
Konsertstart: 20:00.
Aldersgrense: 20år.
Sittende konsert.
Bar er åpen før, under og etter konsert.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.