fbpx
Klemetspelet
  • Marked
  • Teater / Stand-up / Forestilling

Klemetspelet 2022

Event
Hvor: Hemnes , Jamtjord/ Leirskardalen
Når: 18. august 2022

Gå til arrangement

Velkommen til Klemetspelet 18.-21. august 2022!

Klemetspelet er et historisk spel og en teatermusikal framført på en intim naturarena og scene som har blitt tildelt flere internasjonale utmerkelser. På Jamtjorden, 7 km fra Korgen, ved foten av Nord-Norges høyeste fjell, Okstindan, får du oppleve profesjonelle og amatører i herlig samspill med musikk, sang og joik som berører og begeistrer.

Handlingen bygger på historien om samen Klemet Persson og hans familie som levde omkring forrige århundreskifte. Det er fortellingen om ”den fremmede” som kommer fra en kultur inn i en annen – alles møte med det fremmede, vist gjennom både Klemet og bygda sine opplevelser – der alle kan trå feil. Ei fortelling like aktuell i dag som for hundre år siden.

På den særegne Jamtjordmartnan gjenskapes den gamle markedsplassen der lokale mat- og husflidtradisjoner har en sentral plass. Med samisk inspirerte telt, hesjer og boder blandes, den samiske kulturen og bygdekulturen. Her kan du rusle rundt i flere timer – en tidsreise i lukter, smaker og opplevelser. Du kan få deg ei trivelig stund i lavvo ved bålpannene, handle lokale håndverksprodukter, ta en matbit i den koselige Eivindstua, smake nystekt kamkake i Eldhuset, lære om gammelt handverk og få med deg interessante utstillinger og seminarer på den gamle låven og i fjøsen.

Martnan åpner kl 18.00 på torsdag og ligger i umiddelbar nærhet til spelplassen

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.