fbpx
  • Foredrag
  • Sosialt

KÅSERIKAFÉ

Event
Hvor: Alstahaug , Petter Dass museet
Når: 12. november 2021

Gå til arrangement

KÅSERIKAFÉ: «Bør vi spise mer mat fra norsk utmark?» av Eva Narten Høberg

FNs klimapanel sier at alle land skal produsere mat på egne ressurser. Norges arealressurser består av 95 % utmark, og halvparten av arealet kan utnyttes til mat for beitedyr. Sau, geit, storfe og rein er vårt viktigste redskap til å omforme, for oss mennesker, ufordøyelig beitegras til næringsrike råvarer som kjøtt og melk. Er økt bruk av utmarka en bærekraftig veg å gå for å bidra til norsk matsikkerhet?

Høberg er forsker ved NIBIO Tjøtta, Avdeling utmarksressurser og næringsutvikling. Hun er utdannet innen husdyrernæring, og har erfaring fra utviklingsarbeid, formidling og undervisning innen kulturbaserte opplevelser med spesialisering innen matkultur. Høberg leder den nye høyere yrkesfaglig utdanningen Bærekraftige matopplevelser ved Nordland fagskole. Gratis inngang.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.