fbpx
  • Naturopplevelse
  • Sosialt

Hekt deg på: Guidet tur til Bertelberget

Event
Hvor: Rana , Anleggshammeren
Når: 28. september 2021

Gå til arrangement

Bli med på en guidet tur til Bertelberget i regi av ExploRana!

Området som Bertel Olsen hadde brutt malm var godt kjent, men det var ikke før i 1729 at det ble befart av bergmester Henning Irgens fra Røros Kobberverk. Han kunne bekrefte at Bertel Olsen hadde brutt malm der, og at malmen var langt hardere enn vanlig bly. Tipphaugen utenfor hovedgruva ser man på god avstand før man kommer dit. Restene etter smeltehytta er også godt synlig i terrenget. Jobben i smeltehytta var en farlig og utrivelig jobb der de fleste som jobbet der ble sterkt skadet av blydampen.

Hør historien og se stedet smeden Bertel Olsen fant og utvant sølvholdig blyglans allerede på slutten av 1600 tallet.

Turen går i forholdsvis lett terreng, og vi vil bruke ca. 2 1/2 time til sammen. Oppe ved den gamle gruva, tar vi oss en liten pust i bakken, før vi går tilbake.
Vi møtes ved Statkrafts anlegg på Anleggshammeren ovenfor Gruben, og går videre derfra. Vi starter fra parkeringen i svingen der stien begynner.

Pris: 350,- pr. person.

Klikk gå til arrangement for påmelding.

Se også: Program for «Hekt deg på» 2021

 

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.