fbpx
  • Konsert

Havna på Kaia: Reidar Larsen & Hjemmelaget

Event
Hvor: Alstahaug , Havna på Kaia i Sentrum, 8800 Sandnessjøen
Når: 6. august 2022

Gå til arrangement

Reidar Larsen aka «Mr. Blues» – 51 år i livemusikkens tjeneste

17. mai 1970 var det stor ungdomsfest i Stavangers storstue, Atlantic Hall. På scenen sto Reidar Larsen med sitt Philicorda GM751 orgel i bandet Evil Sect (tøft skulle det være…) og spilte aktuelle låter fra artister som Eric Burdon & The Animals, Aynsley Dunbar Retaliation og Tony Joe White. Pianotimer fra sjuårsalderen og halvannet år med ungdomsskolebandet Fidibus var bakgrunnen. Derfra har det bare rullet videre for Larsen, både som bandmedlem i halvt legendariske band som Nurk Twins, Stavangerensemblet og Smalhans, og med egne solo- og bandprosjekter hvor blues har vært hovedingrediensen.
I dag regnes Reidar som en av bærebjelkene og veteranene i norsk blues, med utallige opptredener på klubber og festivaler i inn- og utland (særlig USA og England), 15 egne plateutgivelser (en Spellemannpris, tre gullplater), plateutgivelser med band som Stavangerensemblet og Smalhans og om lag 100 større og mindre bidrag på andre band og artisters utgivelser. Samarbeidsprosjekter og gjesteopptredener med artistkolleger som Terje Tysland, Øystein Sunde, Marius Müller, Kristin Berglund, Hungry John, Rita Eriksen, Ole Paus, Jonas Fjeld, Steinar Albrigtsen, Svein Tang Wa og «alle» i nærheten av norsk blues og roots er også blitt en del av erfaringsbagasjen. I tillegg kommer opptredener med Roy Rogers og andre besøkende artister som «Banana» aka Lowell Levinger, Lowell Fulson, Alexis Korner, Peter Green, Mike Vernon, Royal Southern Brotherhood, Delbert McClinton, Mike Ledbetter & Mike Welch, Garth Hudson og Louisiana Red både live og på plate. Reidar kan også se tilbake på mange års samarbeid med Ann Sinclair & The Spirit Of Love Singers fra Cotton Club i Harlem, New York, hvor Jan Erik Kongshaug var sentral i arbeidet med et par konsertplater. På det meste har Larsen hatt om lag 120 opptredener per år, men han er nå nede i et mer moderat tempo med «bare» ca. 75. De siste par årene har også sideprosjektet Froddi & Compagniet vokst fram.

I 2020 fylte Reidar 65 år i tillegg til at han feiret 50 år som artist. Et dobbelt jubelår var planlagt, men mye forsvant i covid-19. Likevel har en god del blitt tatt igjen som «51-års-jubileum» i 2021 med bl.a. Nidaros Blues i Trondheim, Notodden Blues Festival, Blues in Hell i Stjørdal osv. i tillegg til konserter på mange større og mindre klubbscener. Det er planlagt ferdigstilling av en eller to nye plater i løpet av 2022, da flere norske og engelske sanger i stor grad er klare.

Reidar jobber for tiden hovedsakelig med «hjemmelaget» som band: Arne R. Skage: Gitarer Roald Brekke: Bass Atle H. Strøm: Trommer

Siden alle er opptatt med flere typer prosjekter, vil trommene ved noen anledninger bli håndtert av Knut Ragnar Hem. På bass kan du finne Atle Rakvåg eller Kyrre Sætran som «faste vikarer», eller «bortelaget»… Dessuten hender det at bandet blir utvidet med blåserekke og gjesteartister.

Aldersgrense: 20 år

Arrangør: Havnafestivalen

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.