fbpx
  • Teater / Stand-up / Forestilling

GIEDTINE – hvem eier vinden

Event
Hvor: Vefsn , Nordland Teater
Når: 27. september 2020

Gå til arrangement

Isen smelter og vannet stiger i verdenshavene.
Ekstremvær, tørke, flom og skred.
Branner sprer seg ukontrollert.
Naturlige temperatursvingninger eller klimakrise?
I et forsøk på å stoppe denne utviklingen satser vi på fornybar og utslippsfri energi.
Vi bygger ut myrer, fjell, vassdrag og skoger.

DET GRØNNE SKIFTET og utbygging av vindkraftverk i Norge er aktuell tematikk som berører store deler av landet og verden. Giedtine betyr liksom et reingjerde på sørsamisk, og er en viktig og annerledes innlegg i debatten for eller imot vindkraft, for eller imot det grønne skiftet. Det samiske reingjerdet er speilbildet av den kinesiske krittsirkelen, som ble brukt som rettferdighetens brennpunkt i den kinesiske dramatikeren Li Qianfus universelle drama om barnet som to kvinner gjør krav på.
BARNET plasseres midt i krittringen, i et eldgammelt eventyr om kjærlighet, som også handler om hovmodighet, desperasjon og gjerrighet. For hvem er det egentlig som eier vinden?
-Det finnes så mye elendighet i verden, skal vi ikke forsøke å lindre det, så godt vi kan?
– Haitang, utdrag fra manus

Forestillingen starter som et politisk folkemøte om vindkraftutbygging. Snart beveger vi oss over i en helt annen tid. Basert på det eldgamle kinesiske sagaen om krittsirkelen. En dramatisk historie om maktkamp og kjærlighet.
Giedtine – hvem eier vinden? er første forestilling av en triologi, der alle omhandler det grønne skiftet. Forestillingen er en del av det europeiske kulturhovedstadsåret, Bodø 2024.
På grunn av situasjonen rundt korona er det lagt ut færre billetter enn vanlig. Vi vil anbefale deg å være raskt ut med å skaffe billetter.
VARIGHET 150 min. inkl. pause

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.