fbpx
  • Festival
  • Konsert

Festspillene Helgeland: Symfonisk festkonsert

Event
Hvor: Vefsn , Mosjøen Kulturhus
Når: 10. juli 2021

Gå til arrangement

Det finnes mange harpister, men ikke så mange harper. I Mosjøen fantes det ingen – inntil nå.

Tidligere har det ved forskjellige anledninger blitt lånt harpe fra Bodø og Trondheim, noe som er ganske tidkrevende, og noen ganger har man blitt nødt til å erstatte harpestemmen med piano.

Slike utfordringer er nå historie. Takket være tilskudd fra UNOFs instrumentfond og Sparebank1 Helgelands gavestiftelse har nå Vefsn Unge Strykere blitt eiere av Mosjøens første konsertharpe. Harpen kommer heller ikke bare Mosjøens harpister til gode, det ligger i avtalen med UNOF at den kan lånes ut til andre orkestre.

Harpen er av merke Lyon & Healy model 100 og befinner seg nå på festivalsjefens kontor. Innen Festspillene Helgeland 2021 er slutt skal den pakkes ut og innvies på storslått vis og innvies med brask og bram på festivalens avslutningskonsert der vi for høre François Adrien Boieldieu’s Harp Concerto. På scenen står Toppensymfonikerne med dirigent Nicholas Carthy, og harpen skal trakteres av den tyske harpisten Daniel Noll, som for øvrig har vært med på å plukke ut den aktuelle harpen.

Noll har tre år bak seg som harpeinstruktør på Toppenkurset og har spilt mange konserter i og rundt Mosjøen. Det er med andre ord ikke tilfeldig at akkurat han har fått æren av å innvie Mosjøens nye konsertharpe. Vi har tatt en prat med musikeren, som har viet seg til et av de mest praktfulle instrumentene som fins.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.