fbpx
  • Festival
  • Teater / Stand-up / Forestilling

Festspillene Helgeland: Forestilling «Den siste polfareren»

Event
Hvor: Vefsn , Majavatnbrygga
Når: 9. juli 2021

Gå til arrangement

Når du hører tittelen «Den Siste Polfarer» tenker du kanskje på oppdagelsesreisende i arktiske strøk, på ski over Grønland eller på den hippeste toppturen med selfiestangen høyt hevet. Det er imidlertid hverken Fritjof Nansen, Roald Amundsen, Børge Ausland eller Cecilie Skog du får møte i denne forestillingen.

Dette er imidlertid en helt annen type polfarer. En oppdagelsesreisende i blankt og brunt, som han selv kaller seg, en sjømann på ventehyre. For ham er nærmeste pol rett rundt hjørnet. Han er en slags fortidens vandrer i utenforskap som vandrer fra «pol» til «pol», og på sin vei deler han sine eksistensielle og ofte forbløffende klarsynte observasjoner av livet og verden rundt seg i vår hjemlige nærhet. Denne karen skal vi få bli kjent med under årets festspill.

Stykket er skrevet av skuespiller Geirr Johnson, som selv personifiserer polfareren med humor og glimt i øyet. Tønsbergenseren har 40 års erfaring som skuespiller, og har gjort mye forskjellig på scenen i løpet av karrieren. Alt fra lystige farser til Shakespeare og sommershow skrevet av Lars Martin Myhre og Odd Børretzen, samt ulike musikkprosjekter.

Forestillingen hadde premiére vinteren 2019 på Papirhuset teater i Tønsberg og ble belønnet med terningkast 5 i tb.no. Den spilte for fulle hus på Vinterlysfestivalen i Mo i Rana og på Nordlyst-Vinterfest på Andøya.

På Festspillene Helgeland kan du oppleve forestillingen i Majavatnbrygga fredag 9. juli kl 20.00.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.