fbpx
  • Teater / Stand-up / Forestilling

«Et juleeventyr – Vefsn Kulturskole»

Event
Hvor: Vefsn , Mosjøen kino, Hovedsalen
Når: 1. desember 2021

Gå til arrangement

Vefsn kulturskole inviterer til «Et Juleeventyr» – en fest av en forestilling!

«Et Juleeventyr» er en klassisk julefortelling, med opprinnelig tittel «A Christmas Carol», utgitt av Charles Dickens i 1843. Mange kjenner nok kanskje til Mr. Ebenezer Scrooge, den gjerrige pengeinnkreveren, som hater alt som har med jula å gjøre.

I forestillinga møter vi Mr. Ebenezer Scrooge, en gjerrig pengeinnkrever som hater alt som har med jula å gjøre. Vi møter han for første gang på selveste julaften, eller i følge Scrooge selv; den verste dagen i året. Utpå kvelden begynner plutselig bildet av hans gamle kompanjong Jacob Marley, som døde for syv år siden på julekvelden, å bevege på seg. Jacob Marley trer ut av bildet, iført tunge lenker, og kommer med en viktig beskjed til Scrooge. Marley forteller at han selv angrer på hvor grisk og slem han var da han levde, og at Scrooge ikke må gjøre de samme feilene som ham – ellers må også han vandre videre med tunge lenker når døden henter han inn. Marley gir ham så en sjanse til å forandre seg, og det er at han skal ta imot tre ånder den kvelden; Ånden for fortidens jul, ånden for nåtidens jul og ånden for fremtidens jul. Scrooge hater besøk og ønsker ikke å ta imot noen av åndene, men bestemmer seg likevel for at han ikke har noe valg. I løpet av natten besøker derfor de tre åndene Scrooge, og gjennom disse besøkene får vi innsikt i hans barndom og fortid, nåtidens jul og hans egen mørke fremtid. På veien møter vi mange som har vært viktige i Scrooge sitt liv, og vi får se hvordan de har det nå. Ut fra besøkene fra de tre åndene innser Scrooge hvordan alle rundt han ser på ham, noe som gjør Scrooge både skamfull og lei seg.

I denne versjonen av Et Juleeventyr ønsker vi å gå nærmere inn på hvorfor Scrooge er blitt som han er blitt. Hvordan kan et menneske hate jula så mye, og være så slem og grisk mot de han har rundt seg? Dette er spørsmål vil vi komme til bunns i, og publikum får i løpet av forestillingen være med på Scrooge sin egen reise i å finne ut av dette selv – Men kommer han til å forandre seg? Det får du bare vente og se!

Forestillingens aktører er elever fra teater, kreativ mix, dans, visuell kunst og musikk. Det vil i tillegg være levende musikk i form av både et juleorkester bestående av lærere og elever i kulturskolen og et vakkert julekor bestående av 1. klasse på musikklinja og elever fra Kreativ mix.

Orkester: Lærere og elever fra Vefsn kulturskole

Kordirigent: Øyvind Berg

Koreografi: Danays R. Gregersen

Scenografi: Åse Fossberg og kunstelever

Kostyme: Lise Hagfors og Julie Christensen Valla

Regi: Julie Christensen Valla

Produsent: Vefsn kulturskole

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.