fbpx
Svart hvitt bilder av Benjarmin Mørk og Leagus
  • Festival
  • Konsert

Smeltedigelen: Dobbeltkonsert med Benjamin Mørk og Leagus

Event
Hvor: Rana , Nordland Teater Blackbox
Når: 30. oktober 2020

Gå til arrangement

Benjamin Mørk kjøpte et slitent, spraylakkert flygel, og da oppdaget han muligheten i de mange mekaniske, annerledes lydene fra innsiden av instrumentet. Ved å forsterke disse lydene, blir de til rytmiske elementer i musikken. Dette er en helt unik, minimalistisk pianomusikk kombinert med elektronikk. Benjamin Mørk er fra Senja. Han var som 26-åring tidenes yngste festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge, og har vært turnerende musiker i ti år, blant annet med Mari Boine.

Fredag, 30 oktober, 2020 – 20:00

LEAGUS består av Herborg Rundberg og Kristian Svalestad Olstad. Bandet etablerte seg i 2016 med sin debut Lea Áigi som høstet strålen- de kritikker i norsk og utenlandsk presse. LEAGUS blir beskrevet som et samisk nymusikk-/impro-band. Deres andre utgivelse Naimaka har utvi- det besetning og viser en større og mer komponert side av bandet. Helt nord i Sverige på grensen til Finland finner man stedet Naimaka, som er kjent for å være Sveriges kaldeste plass. Denne plassen huset også Herborgs slekt på 1800-tallet. I tillegg til å være en velklingende tittel henviser Naimaka til den samiske undertonen i LEAGUS’ ellers samtidige utrykk. Bandet har høstet utelukkende strålende kritikker for sine visuel- le konserter. Bandet er på denne turnéen utvidet med trommeslagerne Wetle Holte og Christer Jørgensen. Lysdesign på denne produksjonen er ved lyskunstner Torbjørn Thrane Sandnes

Kjøp billetter her

Medvirkende:
Benjamin Mørk – mekanisk piano

Herborg Rundberg – piano/vokal
Kristian Svalestad Olstad – gitarer
Wetle Holte – trommer
Christer Jørgensen – trommer
Torbjørn Thrane Sandnes – lysdesign
Arild Johnsen – lydtekniker

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.