fbpx
Det norske bibliotek
  • Kunst

Det norske biblioteket

Event
Hvor: Nesna , Helgeland Museum
Når: 9. november 2019

Gå til arrangement

Utstillingen «Det norske biblioteket» ved Jo Straube åpner på museet på Nesna 9. november kl. 12. Fotograf Jo Straube (f.1983) har sammen med forfatter Frode Grytten og designer Anette L`Orange gitt ut boka «Det norske biblioteket», lansert i 2017. Da Jo Straube ble født hadde Norge 1395 bibliotek. Siden er antallet halvert. Straube har besøkt mer enn 200 av bibliotekene for å undersøke og formidle hvilken betydning biblioteket har i dag. Resultatet er en vakker og særegen bok med bilder tatt av Straube og tekst ved Frode Grytten. En utstilling med utvalgte bilder åpner på museet på Nesna under Litteraturfest 2019 og vises ut året. Jo Straube deltar på åpningen.

Da Jo Straube stilte ut i Kabelvåg sto det følgende i pressemeldinga: «Ærlig og kjærlig dokumentasjon av en støvete institusjon. Straube har portrettert bibliotekarer og brukere, bygninger og innemiljø med kjærlighet, humor og alvor. På sitt særegne vis har han fanget hele Norge gjennom kameralinsa. Fotografen tar oss med til blant annet verdens nordligste folkebibliotek, nedleggingstruede filialer, bokbåten Epos, arkitektoniske bibliotekperler, men viser også menneskene som arbeider og bruker bibliotekene.»

Velkommen til utstillingsåpning.

Utstillingen er støttet økonomisk av Nesna kommune, Nesna historielag, Spar Nesna og Jakobsen reker.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.