fbpx
Fredrikke Tønder-Olsen fra øya Løkta
  • Foredrag

Bokpresentasjon: Fredrikke Tønder-Olsen

Event
Hvor: Alstahaug , Petter Dass-museet
Når: 14. desember 2019

Gå til arrangement

Helgeland Museums Selhornet Forlag gir i høst ut boken Fredrikke Tønder-Olsen fra øya Løkta på Helgeland. Kvinnen som etablerte Norges første transportbyrå. Boken er skrevet av forsker og forfatter Dagrunn Grønbech. Fredrikke Tønder-Olsen (1857-1931) fra Løkta er en av Helgelands mest markante kvinneskikkelser. I sin ungdom bestemte hun seg for at hun aldri ville gifte seg, men skape sitt eget liv fullt og helt. Hennes motto var “Er du halt, er du lam, har du vilje, kjem du fram”. I 1894 opprettet hun landets første transportbyrå, som på det meste hadde 200 ansatte. Nå kommer Dagrunn Grønbech til Petter Dass-museet for å presentere boka og gi oss et innblikk i livet til kvinnen som i sin tid ble en av hovedstadens mest suksessrike forretningskvinner.

Dagrunn Grønbech er dr.philos. og har blant annet arbeidet som førsteamanuensis ved UiT med tema innen kvinneforskning, kjønnsrollestudier og ungdomskultur. Hun er nå seniorforsker ved Kvinneuniversitetet i Norden.

Inngang kr. 100,-. Årskortkunder kr. 50,-.

Sted: Petter Dass-museet

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.