fbpx
Sysaker med teksten "For barn" foran
  • Barnevennlig
  • Gratis
  • Sosialt

Barnas museum: Vaffeldag og påskepynt

Event
Hvor: Alstahaug , Petter Dass-museet
Når: 22. mars 2020

Gå til arrangement

Visste du at vaflene har sin egen merkedag? Marimesse, 25. mars, har i Sverige fått navn som vår frues dag, etter Jomfru Maria og vårens begynnelse. Historien forteller at våre naboer uttalte “Vårfrudagen” litt slurvete, slik at den etter hvert ble til “Våffeldagen”. Hvorvidt dette faktisk er tilfellet, vites ikke. Men man vet at man har feiret Maria budskapsdag både i Norge og Sverige med kakespising i mange år, kanskje også nettopp vafler. I vår tid feires den store europeiske vaffeldagen alltid rundt 25. mars.

Barn og barnefamilier som besøker oss på denne vaffeldagen kan være med på ulike aktiviteter: finn «vaflene» vi har gjemt rundt omkring i museet, og lag påskepynt i Stabburet.
I Margrethes kafé selges nystekte vafler.

Kom når du vil – gratis inngang.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.