fbpx
gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen
  • Konsert

Bakeribyggfestivalen – Trond Kallevåg Hansen «Bedehus & Hawaii»

Event
Hvor: Rana , Bakeribygget
Når: 28. februar 2020

Gå til arrangement

Den kritikerroste gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen med musikk fra Bedehus & Hawaii kommer til Bakeribyggfestivalen. Her kan publikum vente seg et knippe fantastiske musikere, blant annet spellemannvinner og gitarikon Geir Sundstøl.

Trond laget et bestillingsverk for Sildajazz i Haugesund i 2018. Verket fikk navnet «Bedehus og Hawaii» og musikken ble spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som også står for Hawaiivibber med sitt sublime steelgitarspill som perfekt matcher Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica. Flere norske og utenlandske anmeldere sammenligner Hansen med gitarkaliber som Bill Frisell og Ry Cooder. «Bedehus & Hawaii» locates Trond Kallevag Hansen at the right height on the heels of Ry Cooder and Bill Frisell.» – Jazzaroundmag.

Kritikerne har for alvor fått øynene opp for den unge gitaristen og komponisten etter at han slapp platen Bedehus & Hawaii som har fått strålende kritikker i inn og utland. Deriblant på trykk i Dagens Næringsliv – «Åpen Klasse av Høy Klasse», Dagsavisen – «Klasse for seg», Dag og Tid – «Hansen og Sundstøl er så avgjort på bølgelengd» og Vårt Land på to hele sider – «Den Nye Strengemusikken» og BBC Radio – «Its a lovely album all the way through». Gjennomgående i anmeldelsene er at musikken blir beskrevet som vanskelig å sjangersette, utforskende, filmatisk og overraskende melodisk, eller som Vårt Land skrev: «Plata har en folkelighet ved seg som gjør at den burde appelere videre enn (bare) til de engere jazzkretser».

Bedehus og Hawaii refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken stod i sentrum. Han går bevisst inn for å bruke dette og andre elementer fra oppveksten hans som en inspirasjon for komposisjonene. Kombinasjonen av hans varme Fendergitar-lyd og de lyriske komposisjonene gir assosiasjoner til filmmusikk. Melodiene kan minne om allsang fra familiære høytider, som går over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

Vi ser fram til en helaften på Bakeribygget, der vi skal nyte levende musikk med blant annet to av de fremste norske gitaristene; Trond Kallevåg Hansen og Geir Sundstøl, fra det kritikerroste albumet Bedehus & Hawaii. Vi tror både musikerne og musikken vil passe perfekt inn på Bakeribygget. Med seg i bandet har de også Adrian Løseth Waade, fiolin, Alexander Hoholm, kontrabass og Ivar Myrset Asheim, trommer.

Billetter

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.