fbpx
  • Gratis

Bakeribyggfestivalen: Fagdag i psykisk helse

Event
Hvor: Rana , Bakeribygget
Når: 17. mars 2023

Gå til arrangement

Kl. 12:00 – 14:00. Arrangementet er gratis.

Denne dagen inviterer Bakeribrygget til fagdag i psykisk helse. Eva-Maria Nygaard vil lede deg gjennom fagdagen og gir introduksjon til Astri Hansen, Elin Furubotn og Stian Carstensen.

 

Sosionom på nærmiljøsenter og Frelsesarmeens kirke

Eva-Maria Nygaard er utdannet sosionom og jobber på Frelsesarmeens kirke og nærmiljøsenter i Mo i Rana. Hun er opptatt av likeverd, og det å møte mennesker med respekt uansett bagasje.

 

Skribent, tekstoppleser og gestaltterapeut

Astri Hansen Juvik er skribent, tekstoppleser og gestaltterapeut. Hun bor i Steinkjer men har røtter til Rana og Hemnesberget. I 2014 fikk hun en brystkreftdiagnose med ukjent utfall.
Tidligere strategier for ANGSTMESTRING hjalp ikke lenger. Angst ble verre for henne når hun prøvde å skyve den unna. I dette innlegget deler hun 20 av sine beste råd.

 

Låtskriver og sanger

Elin Furubotn er låtskriver og sanger. Hun har jobbet som psykiatrisk sykepleier i 12 år, en erfaring hun ikke ville vært foruten. Hun vil fortelle om hva hun mener er viktig, om møte med
mennesker som er i en krise, om raushet, om alvor og humor. Temaet er HÅP noe som også gjenspeiler seg i sangtekstene til Elin.

 

Multiinstrumentalist og musikalsk geni

Stian Carstensen er multiinstrumentalist og musikalsk geni. Han opplevde 5 år med fysiske og psykiske lidelser og havnet på ei slagavdeling på et tysk sykehus der han fikk beskjed av legen om å være i minst to måneder. Med sykehuspengeinnkreveren i hælene, klarte han å rømme, kom seg tilbake til Norge og skapte mesterverket MUSICAL SANATORIUM. Musikkvideoen «Hippocampus Serenade»er en illustrasjon av denne Stians meget ublide møte med helsevesenet i inn og utland. Det hører med til historien at Stian midt opp i psykiske utfordringer også fikk hjernebetennelse og ikke ble trodd av legene. Han greide å google seg frem til riktig diagnose, berget livet og er i dag tilbake i mer enn full jobb som musiker, tekstforfatter og komponist.

Fagdagen avsluttes av Kulturgruppa.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.