fbpx
  • Foredrag
  • Naturopplevelse
  • Sosialt

Bli kjent med Moholmens historie

Event
Hvor: Rana , Rana museum
Når: 10. september 2022

Gå til arrangement

I forbindelse med Kulturminnedagene ønsker Rana museum å utforske hvordan kulturminner og museet kan være en aktiv introduksjonsarena for nye innbyggere. De ønsker også å formidle, involvere og engasjere både nye og gamle innbyggere i byutviklingen fra det førindustrielle Mo til etterkrigstidens eksplosive befolkningsvekst som følge av jernverket – med en parallell til dagens industriutvikling og forventede vekst. På denne måten møtes samtid og fortid, med det mål å gi alle muligheten til å ta eierskap i historien og utviklingen i egen by. Både lørdag og søndag er det aktiviteter i Mo i Rana:

Lørdag:
Bli kjent med by-historien og museet gjennom omvisningen «Drømmen om det gode liv», kl. 11.30 (på norsk) og kl. 13.30 (på engelsk).

Lørdag og søndag:
«Escape-sekk» – bli kjent med Moholmens historie gjennom å løse byhistoriske oppgaver sammen med andre. Formen er tenkt som et lagarbeid med utgangspunkt i en «escape-sekk», der oppgaver/gåter må løses blant de historiske bygningene på Moholmen. På norsk og engelsk.

Tid: i åpningstiden 11.00-15.00. Oppgavesekken lånes og returneres i resepsjonen.

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.