fbpx

Et skoleeksempel på en god arbeidsplass

Mosjøen videregående skole er en populær arbeidsplass. I løpet av de fire siste årene har de ansatt 100 nye medarbeidere.

– For oss er det en lykke å få inn friskt blod, oppdatert kunnskap og et nytt blikk på det vi holder på med, sier rektor Kurt Henriksen.

 

EN SVÆR BEDRIFT

Du er kanskje ikke klar over det, men Mosjøen videregående skole er en av de største bedriftene i Vefsn, med 260 ansatte som skal sørge for at 800 elevene på fem ulike studiesteder får et topp tilbud.

Og nettopp dette har de klart. Målingene viser at elevene som går ut fra skolen i Mosjøen er svært godt skodde for veien videre.

 

– FOLKENE BETYR ALT

En av de nyansatte er bergenseren August Benjamin Rye (29), lektor i matte og fysikk. Han hadde funnet seg en kjæreste fra Mosjøen og da det i fjor dukket opp en ledig jobb, valgte de å satse på et nytt liv i smelteverksbyen.

Og selv om han er enig i at naturen rundt Mosjøen er idyllisk, er det folkene som er er avgjørende. Nettverk, familie, venner og kolleger.

– Det er møtet med nye mennesker som er spennende.

Så er det også slik at han brenner for fagene sine og synes det er ekstremt motiverende å avsløre for elevene poesien og logikken bak algebra og formler. Som han sier:

– Det er fantastisk å se hvordan matematikken er en hel verden som springer ut fra noen enkle forutsetninger. Å se matematikken utfolde seg er som å dryppe maling på et lerret og se hvordan den renner utover og danner et fargerikt mønster.

BRENNER FOR FAGET: Lektor August Benjamin Rye brenner for matematikk og fysikk og synes det er meget givende å få lov til å vise elevene poesien og logikken bak algebra og formler.

 

HODEJEGERE PÅ HELTID

Ledelsen ved Mosjøen videregående skole er konstant på jakt etter nye folk. Her bruker de foreldre til tidligere elever og alle andre kontakter de rår over.

– Jeg har til og med kapret en norsklektor på vei opp til toppen av Øyfjellet, sier personalleder Bente Svendsen.

ALLTID PÅ HUGGET: – Alle i skoleledelsen jobber kontinuerlig med å kikke etter nye og flinke medarbeidere, vi er litt hodejegere på heltid, sier personalleder Bente Svendsen.

Men det er ikke bare pedagoger skolen trenger, 80 av de ansatte er fagarbeidere innen ulike fag. En av dem er Lene Selbekk (31) fra Lensvika i den nye Orkland-kommunen i Sør-Trøndelag. Hun er opprinnelig utdannet innen salg og service og har blant annet jobbet fem år som resepsjonsleder på Comfort Hotel i Trondheim.

 

HOLDER HJULA I GANG

Også hun fant en dør inn til Helgeland via kjærligheten, nærmere bestemt en mann fra Korgen. Nå er hun ansatt som fagarbeider med skolesekretær-funksjoner. Det betyr et vidt spekter av stabsfunksjoner, alle helt kritiske for at hverdagen skal fungere knirkefritt.

ARKIVET I SKYEN: Ringpermene er fjernet og nå ligger alt i skyen. Fagarbeider merkantil Lene Selbekk har funnet seg godt til rette på Mosjøen videregående skole og synes det er motiverende å jobbe i skjæringspunktet mellom elever og lærere.

– Jeg ser at jeg delegerer stadig flere oppgaver til Lene og plutselig ble det også slutt på ringpermene på kontoret, sier rektor Henriksen.

– For oss på merkantil avdeling handler det om å skape effektive og kvalitetssikrede løsninger. For eksempel er det helt avgjørende at hver enkelt elev har en korrekt fagkrets og at alle eksamener blir grundig planlagt, sier Selbekk.

 

EN MODERNE KLASSIKER

Skolen ble åpnet i 1961 og nå jobbes det med en helt ny, som etter planen skal stå klar på Kippermoen i 2025. Men til tross for sine 59 år fremstår både bygninger og utstyr både velholdte og moderne.

Ledelsen legger stor vekt på at utstyret skal være oppdatert. Nylig kjøpte de inn 25 bærbare datamaskiner til musikklinja, dette i en erkjennelse av at musikken blir stadig mer digital.

På  naturbruklinja har de investert i en avansert simulator for skogbruksmaskiner, noe som igjen gjør undervisningen lettere, tryggere og mer effektiv. Fjøset er også av den moderne versjonen, med frittgående kyr, digitale fôringsautomater og melkeroboter.

– Skal vi henge med i utviklingen, må skolen hele tiden endre seg i takt med samfunnet, sier Henriksen.

STORT ANSVAR: – Vi har en forpliktelse til å sørge for at skolen og undervisningsopplegget hele tiden er i takt med endringene i samfunnet rundt oss, sier rektor Kurt Henriksen.

 

EN LYDHØR LEDELSE

Og det er noe nyansatte Rye setter pris på:

– Jeg oppfatter at ledelsen er lydhøre for innspill og gode på å starte prosesser.

– Vi har jobbet mye med å ta vare på de nye medarbeiderne våre, å ufarliggjøre det å komme til en ny arbeidsplass, sier Henriksen.

For til sjuende og sist handler enhver skole om å gjøre elevene best mulig rustet til å reise videre i livet. For å få det til, må også miljøet være på topp, poengterer Rye.

– Jeg liker ikke uttrykket «å lære bort». Læring er en intern prosess som foregår hos hver enkelt i klasserommet. Min oppgave er å skape en undervisningssituasjon hvor elevene får lyst til lære, lyst til å vite mer.

 

Les mer om tilbudene på Mosjøen videregående skole her

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.