fbpx
Lovund - Lurøy kommune - Foto: Elisabeth Kvitvær

Foto: Elisabeth Kvitvær

Et hav av muligheter i en fremtidsrettet omsorgstjeneste

Lurøy kommune investerer ca. 150 millioner kroner i utvikling av omsorgs- og miljøterapitilbudet.

Nå jaktes det på enda flere fagsterke, engasjerte og trivelige folk. Slike som Viktoria Bækkelund. Hun anbefaler Lurøy på det sterkeste:  – I Lurøy eier du ditt eget liv.

Lurøy kommune vil gjennomføre flere ansettelser i tiden fremover, etter hvert som utviklingsprosjektene blir ferdigstilt og de nye tjenestetilbudene kan tas i bruk. Kommunen er på jakt etter sykepleiere og vernepleiere, men det vil også være behov for flere typer kompetanser. Om du ønsker å vise din interesse allerede nå, kan du legge inn åpen søknad her. I tillegg til åpen søknad, vil de konkrete stillingene bli utlyst fortløpende når de er klare, så følg gjerne med på Webcruiter utover.

Den vakre kystkommunen kan vise til en meget fremtidsrettet omsorgstjeneste med et godt arbeidsmiljø, og sykepleier i Aldersundet, Viktoria Bækkelund fra Drammen har falt pladask for de majestetiske omgivelsene og de hyggelige menneskene.

– Kompetansenivået er høyt. Her får du være grundig og bli skikkelig kjent med pasientene, prosedyrene og danne et godt helhetsbilde av hvordan alt er organisert. Det gjør oss så innmari bra på det vi har ansvar for, sier Viktoria.

Omsorg handler mye om trygghet.

– Det er et veldig bra arbeidsmiljø. Nordlendingene er åpne og imøtekommende mennesker som sier ting som de er. Turløyper og toppturer i verdensklasse har du rett utenfor døra, enten du bor på fastlandet eller en av de mange øyene. Den ene perlen etter den andre konkurrerer om oppmerksomheten. Det er umulig å bli lei av all estetisk natur og årstider. Så det er fullt forståelig at det ene året Viktoria skulle være i Lurøy er blitt til tre. Øykommunen på Helgeland gir tid og rom for det gode liv, på fritiden og i jobben.

Victoria i Lurøy kommune

Det er givende og det føles godt å jobbe i en kommune som gir rom for å se hele pasienten. Samarbeid, planlegging og kontinuerlig faglig utvikling rangeres høyt hver dag. Nå kan den hverdagen bli din søker du på en av de ledige stillingene.

 

Vyer og vilje

Men Lurøy har mer å by på enn prospektkort i fleng. Det er et samfunn med vyer og vilje og evne til satsing. Det private næringslivet i kommunen er i sterk vekst og de maritime næringene i kommunen er verdensledende innenfor innovasjon og utvikling. I tillegg til betydningen det private næringslivet har for økonomien og kompetansearbeidsplasser i Lurøy, så bidrar denne utviklingen til sterk utvikling av lokalsamfunnene. Boligbygging, tilflytting fra hele landet, aktivitetsnivå på fritidstilbud, arrangementer og nærmiljøutvikling.

I omsorgstjenesten er lagspill, fokus på tekniske løsninger, såkalt velferdsteknologi og nysgjerrighet ledestjerner.  Allerede i desember 2017 vedtok kommunestyret ei storstilt omsorgsutbygging. Det er derfor de siste årene bygd nye boenheter og flere bygg er under bygging. Det bygges for fremtiden.

De som kommer hit, blir som Viktoria, en del av et sterkt fagmiljø. Geografien utfordrer. Da gjelder det å utnytte all kompetanse og kunnskap og rekruttere riktige medarbeidere til nye stillinger. Vårt lokale næringsliv, og kommunen, har ofte behov for å sysselsette flere, så har du en partner kan de være behjelpelig med å skaffe jobb for denne.

 

Teknologisk på hugget

I Lurøy er det meste nært, men avstandene er samtidig store. Selv det ser Viktoria på som en fordel.

– Det blir fort litt tid i bil. Jeg synes det er fint uansett hvilket vær det er og er så glad i naturen her. Du kommer tett på alt og alle årstider har sin sjarm. Det er deilig å sette seg i bilen, skru på radioen og klarne tankene før neste pasient på lista skal besøkes. Arbeidsdagene er varierte, noen er rolige og noen hektiske.

Men hva mener Viktoria kjennetegner en god omsorgsarbeider?

–  Hun eller han er grundig, lyttende og forståelsesfull, har et godt blikk for hele pasienten og ser ikke bare sykdommen.

Victoria på jobb på Aldersund omsorgssenter, sammen med en av beboerne.

Viktoria stortrives på Aldersundet omsorgssenter. Hennes jobb handler kort og godt om å hjelpe folk, gi gode muligheter for rehabilitering og lindring og et liv med frihet og verdi, selv i et sykdomsforløp.

I motsetning til i store byer møter du i en mindre kommune folk på alle arenaer og det er mindre avstand mellom generasjonene. Samholdet er sterkt.

– Der jeg jobbet tidligere møtte jeg kun folk på jobb, her møter du kjente på butikken like etter du er ferdig med dagvakta. Det minner meg om da jeg spilte i korps, alle regnes som viktige og gjør det beste man kan, alle får være med, gamle som unge. Slik er det i ei lita bygd. Det er tid til å snakke og høre på gode historier, forteller Viktoria.

Lurøy kommune er også langt fremme i skoene når det kommer til velferdsteknologi. Det gir muligheter for de som bor i de nye boligene, til et friere og bedre liv, og påvirker arbeidsvilkårene for de ansatte. Teknologi skal ikke erstatte det nære, her er det en fin balanse, men teknologi, både når det kommer til velferd og varsling, er viktig. Alle kommuner har potensiale her og Lurøy er bevisste på det.

– Omsorgsboligene som bygges nå er lekre. Jeg kunne nesten tenkt meg til å bo der selv. Dette påvirker også arbeidsmiljøet og satsingen er motiverende, sier Viktoria.

Slik skal de nye arkitekttegnede omsorgsboligene i Lurøy kommune se ut. Illustrasjon av Tanken arkitektur.

 

Samhold og frihet til å gjøre det du vil

De som kommer til Lurøy kommer til en kommune med tydelig fokus og ønske om å få til det beste for innbyggerne. Hele helse-, sosial- og omsorgsavdelingen teller 95 årsverk og ca. 130 ansatte. De som søker seg hit vil bo annerledes enn man gjør i en stor by, de får ansvar og store muligheter for å påvirke sin egen stilling. Arbeidssøkere tiltrekkes gjerne av stillheten, roen, naturen og havet, samtidig har man mulighet til å dra til bysenter som Mo i Rana, Sandnessjøen og Mosjøen. Lurøy er en god plass å leve når det kommer til barnehage og skole og boligpriser. Her er det konkurransedyktig lønn, tilgang til kompetanse og gode muligheter for kurs og videreutdanning.

Utsikt mot hav og fjell i Lurøy kommune

Foto: Kjell Ivar Vestå

Viktoria synes det er både spennende og positivt at kommunen satser så målrettet på omsorgstilbudet og rekrutterer flere til nye stillinger innenfor helse og omsorg.

– Vi ønsker flere folk i bygda. Og flere yngre som gir oppfrisking og tilførsel av kunnskap. Det settes pris på nyutdannede og kolleger er glade for innspill. Alle er hjertelig velkommen. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg fikk meg jobb i Lurøy. Å være her, ha tid til det jeg har lyst til,  har gjort noe bra med meg og har absolutt oppfylt alle forventninger.

 

Om Lurøy kommune

Lurøy kommune er en liten kystkommune på Polarsirkelen på Helgeland. Vi har Norges mest desentraliserte struktur og har bygget små samfunn med gode tjenestetilbud på 6 kretser i kommunen. I underkant av 2000 innbyggere er bosatt på en kyststripe og fordelt på ulike og unike øyer. Kommunen har et eventyrlig næringsliv der 3 lokalt eide oppdrettsselskap er lokalisert med hovedkontor i kommunen. Samlet omsetter det private næringsliv for 4 -5 milliarder årlig i kommunen. Den store verdiskaping setter sitt preg også på den kommunale forvaltningen, og gjør at kommunen jobber fremoverlent og er utviklingsorientert.

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.