fbpx
Fasade av Vitensenter Nordland

Endelig vitensenter i Nordland

Det finnes i dag 10 regionale vitensenter i Norge, men ingen mellom Tromsø og Trondheim. Endelig får Helgeland og Nordland et!

Det er veldig gledelig at Vitensenter Nordland, som nå er under oppbygging, åpner dørene i løpet av 2020. Vitensenteret er lokalisert i Mo i Rana med hele Helgeland og Nordland som nedslagsfelt.

 

Men hva er egentlig et vitensenter?

Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter. Tenk deg en blanding av et moderne teknisk museum, et show, et laboratorium, timen med verdens beste lærer, en spennende lekeplass, en sløydsal og en stjernekikkingskino inni Pantheon – da har du et lite inntrykk av hva et vitensenter kan være. Dette kan du lese enda mer om på vitensenter.no.

 

Et vitensenter for alle

Et vitensenter skal ha tilbud for hele befolkningen. Hovedmålgruppen er barn og ungdom og det skal utvikles egne tilrettelagte besøk for barnehager og skoler på dagtid. I vitensenteret er nysgjerrighet det viktigste og fokuset er på å formidle realfag og teknologi på en forståelig måte. Her skal du kunne lære ved å leke og eksperimentere.

 

Vitensenter Nordland

I Vitensenter Nordland skal 3600 kvadratmeter fylles med utstillinger og installasjoner som gjenspeiler Nordlands ressurser, teknologi og digitalisering. Utstillingene og installasjonene er interaktive, noe som innebærer at du ikke bare kan se, men også røre og gjøre.

Snart fylles disse lokalene med utstillinger, installasjoner og besøkende.

Vitensentergjengen

Denne gjengen er på utkikk etter flere kollegaer som kan bistå med oppbygging og drift av det nye vitensenteret.

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.