fbpx

DigiHelgeland Sommercamp – Norges kuleste sommerjobb!

– Ikke bare får de jobbe på en plass som mange betrakter som hjertet av digitalisering i Norge, men som også er en av Norges råeste opplevelsesdestinasjoner

Etter braksuksessen i fjor søker Digitaliseringsdirektoratet, Brønnøysundregistret og Digitale Helgeland etter 10 studenter innen digitalisering til Norges kuleste sommerjobb! På sommercampen får du mulighet til å prøve deg på virkelige problemstillinger som møter innbyggere og næringsliv, og finne nye måter å løse disse på. Her jobber du i tverrfaglige team med andre studenter, og med støtte fra deres erfarne ansatte/mentorer.

De søker etter studenter innen følgende retninger:

  • IT
  • Jus
  • Informasjonsforvaltning
  • Dataanalyse/kvantitativ analyse
  • Brukeropplevelse

En bedre kickstart på karrieren skal man lete lenge etter!

 

– Ikke bare får de jobbe på en plass som mange betrakter som hjertet av digitalisering i Norge, men som også er en av Norges råeste opplevelsesdestinasjoner. Jeg snakker som tilflyttet sørlending – og jeg har til gode å kjede meg blant alle naturopplevelsene og severdighetene her i nord – fra midtnattsol og kajakkpadling til festivaler og øyhopping, sier Aleksander Millang i Digitale Helgeland.

 

Fjorårets studenter på DigiHelgeland Sommercamp

 

Både faglig og personlig givende

Studentene får en unik mulighet til å forstå hvor viktig det er med gode og tette samarbeid på tvers av fagområder der man utnytter hverandres potensiale til det fulle. Samtidig vil vi få verdifulle innspill fra dyktige studenter som både har kompetanse, men også ser ting med nytt blikk. Oppgaven studentene løser i samarbeid med oss vil forenkle og potensielt forbedre hverdagen til brukerne.

Fjorårets sommerstudent Johannes Skjeltorp-Borgaas forteller om en sommerjobb med mye faglige utfordringer, og ikke minst opplevelser på fritiden han aldri ville vært foruten. Han og hans medstudenter oppsummerer tilværelsen som sommercamper som utrolig sosialt. Både de andre studentene og de ansatte har vært imøtekommende og inkluderende.

 

Jeg ville ikke vært i tvil om å søke. Om jeg kunne søkt igjen hadde jeg gjort det!

– Johannes Skjeltorp-Borgaas

 

Les utlysningen her

Søknadsfrist: 01.03.2022

 

Mer om livet som sommerstudent kan du høre i denne podcasten fra Digitale Helgeland:

 

Om Digitaliseringsdirektoratet

Digitaliseringsdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratet har kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo. Det nye Digitaliseringsdirektoratet bygges nå opp til å bli drivkraften for digital transformasjon av offentlig forvaltning. I Brønnøysund er det Altinn de fleste jobber med. Altinn er sentral i arbeidet med å legge til rette for, og forenkle dialogen, mellom offentlige virksomheter, innbyggere og næringsliv.

 

Om Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene utvikler og driver digitale tjenester som gjør det enklere for mennesker og næringslivet å forholde seg til det offentlige. Vi driver mange av landets viktigste registre og har laget og forvalter den nye kompensasjonsordningen for næringslivet. Brønnøysundregistrene er en arbeidsplass der fagene IT, jus og forvaltning av informasjon gir et godt tverrfaglig samarbeid. Dette gjør vi gjennom å utvikle gode systemer og tjenester som gir verdi for alle, og ved å tilby våre data slik at flere kan utvikle tjenester som bidrar til økt verdiskapning.

 

Om Digitale Helgeland

Digitale Helgeland er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Alstahaug, Bindal, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Herøy, Leirfjord, Nesna, Rana, Sømna, Træna, Vefsn, Vega og Vevelstad. Vår visjon er «sammen for utvikling og bedre tjenester». Vi jobber for at digitaliseringsarbeidet på Helgeland skal øke kvaliteten og effektiviteten på tjenestene våre, gjennom en forbedret bruk av ressursene i kommunen. Dette skal i sum bidra til en enklere hverdag for våre innbyggere, et bedre møte med kommunen og at Helgeland sammen skal få dette til.

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.