fbpx
Vega - www.visithelgeland.com - Foto: Øyvind Flatmo

Foto: Øyvind Flatmo

Vega kommune

Øykommunen Vega grenser til Brønnøy i sør, Vevelstad i øst og Alstahaug og Herøy i nord. Foruten hovedøya Vega, har også øyene Ylvingen og Omnøy fastboende. I alt har nærmere 80 av de 6500 øyene kommunen består av vært bebodd.

Hvem bor her?

Det er ca. 1220 innbyggere i Vega kommune, som har et totalareal på 165 km². Kommunesenteret ligger på Gladstad.

Vega - www.visithelgeland.com - Foto: Erlend Haarberg

Foto: Erlend Haarberg

 

 

Hva kan du jobbe med?

De viktigste næringsgrenene i kommunen er jordbruk, fiske og lokal tjenesteyting, samt havbruk, som er en voksende næring.

Hva gjør du her?

På Vega finnes noe for alle. Du kan velge å ta del i organiserte opplevelser eller utforske på egenhånd. Vega er et eldorado for snorkling og dykking, med krystallklart vann og en artsrikdom som fascinerer. Øyriket med 6500 øyer, holmer og skjær er som laget for oppdagelsesferd med kajakk. Om du besøker Verdensarvsenteret, kan du få kjenne vekten av øyværingenes gull. Verdensarvområdet kan du oppleve gjennom båtturer til Lånan og Emårsøy, og fra senhøsten har du mulighet til å bli bedre kjent med verdensarven i det nyåpnede verdensarvsenteret på Gardsøya.

På Vega finner du blant annet kulturskole, idrettsanlegg og kino. Det er også oppmerkede turløyper og gode muligheter for jakt.

Tips til opplevelser på Vega fra Visit Vega her.

Vega - www.visithelgeland.com - Foto: Liv Ask/Mathias Ståle Mathisen

Foto: Liv Ask/Mathias Ståle Mathisen

Hvordan komme deg hit?

Øykommunen Vega har gode forbindelser til fastlandet. Kommer du sørfra (fra Brønnøysund) går det ferje fra Horn. Sambandet Horn-Igerøy (Vega) blir trafikkert av MF Torgtind. Turen tar ca. 45 minutter og stopper i Ylvingen ved behovsanløp. Kommer du nordfra kan du ta ferje fra Tjøtta til Vega. Sambandet Tjøtta-Igerøy (Vega) blir også trafikkert av MF Torgtind og turen tar ca. 1 time.

Greit å vite

Ledige stillinger finner du her. 

Info om skole og barnehage finner du her.

Link til kommunens hjemmeside her

Vega kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.