fbpx
Vefsn kommune - Mosjøen - Helgeland Reiseliv - Foto: Lars Erik Marthinsen

Foto: Lars Erik Marthinsen

Vefsn kommune

Vefsn kommune er en vidstrakt kommune med høye fjell, fjorder, grotter og elver med ca. 13 400 innbyggere. Mosjøen, "Byen midt i Norge", har et rikt og variert næringsliv som spenner fra handel og reiseliv til internasjonal industri.

Hvem bor her?

Det er ca. 13 400 innbyggere i Vefsn kommune, som har et areal på 1894 km². Kommunesenteret ligger i Mosjøen.  Mosjøen har ca. 10 000 innbyggere og er en trivelig by med mye trehusbebyggelse ved foten av Øyfjellet.

Varden på Øyfjellet

Varden på Øyfjellet. Foto: Stig Arve Johansen, toppturhelgeland.com

Hva kan du jobbe med?

Viktige næringer i Vefsn er handel, industri og landbruk. Tertiærnæringene er den viktigste næringsgrenen i kommunen, hvor både handel og offentlig tjenesteyting er viktig. Innenfor sekundærnæringene er store industribedrifter som Alcoa Mosjøen med over 500 ansatte. Andre større bedrifter er Helgeland Sparebank og Helgeland Kraft.

Vefsn kommune - Helgeland Reiseliv - Foto: Lars Erik Marthinsen

Foto: Lars Erik Marthinsen

Hva gjør du her?

Vefsn kommune er en vidstrakt kommune med høye fjell, fjorder, grotter og elver. Elva Vefsna er kjent for å være en god lakseelv, og fjelltoppen Brurskanken er verdt et besøk. Eller kanskje Øyfjellgrotta, Via Ferrata, zipline eller Helgelandstrappa frister? Mulighetene er mange og valget er ditt.

Kommunen tilbyr en rekke fritidsaktiviteter gjennom blant annet Kippermoen idrettssenter, bibliotek, kulturskole, kino og kulturhus. Vefsn har et rikt kulturliv, spesielt innenfor kunsthåndverk og musikk. Distriktsmusikerne i Vefsn-Ensemblet samt ansatte ved musikklinja ved den videregående skolen er viktige pådrivere innenfor musikklivet.

Vefsn kommune - Helgeland Reiseliv - Foto: Terje Rakke, Nordic LIfe

Foto: Terje Rakke, Nordic Life

Hvordan komme deg hit?

Du kan fly med Widerøe til Mosjøen lufthavn, eller ta tog med Nordlandsbanen. Europavei 6 går også gjennom Mosjøen.

Vefsn kommune - Helgeland Reiseliv - Foto: Lars Erik Marthinsen

Foto: Lars Erik Marthinsen

Greit å vite

Info om skole og barnehage her

Kommunens hjemmeside her

Vefsn kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.