fbpx
Træna kommune - Visit Helgeland - Foto: Terje Mortensen

Foto: Terje Mortensen

Træna kommune

Træna er en liten kommune og er spesiell geografisk med sin plassering på kanten av storhavet. I tillegg til fisk er Træna kjent for Trænafestivalen – en spektakulær festival med flere tusen besøkende hvert år.

Hvem bor her?

Træna kommune består av mer enn 418 øyer, holmer og skjær fordelt på 16,5 km². Kommunen har 456 innbyggere. Ca. 400 av disse bor på Husøy og ca. 50 i Selvær. Resten fordeler seg på øyene Sanna og Sørsandøya. Kommunesenteret ligger på Husøy.

 

 

Hva kan du jobbe med?

Hovednæringsveien i kommunen er fiske – det være seg kystfiske, havfiske, oppdrett, salting/frysing og foredling. Hjørnesteinsbedriften er Pelagia og Modolv Sjøset AS, som i høysesongen  til sammen sysselsetter over 100 personer. Andre arbeidsplasser er kommunal sektor og Forsvarets radarstasjon. Den årlige Trænafestivalen er en viktig inntektskilde. 

Se mer om Trænafestivalen her.

Trænafestivalen - Kirkhelleren - Sanna - Helgeland Reiseliv

Konsert i Kirkhelleren under Trænafestivalen

 

Hva gjør du her?

Træna ligger ute i havgapet, og det er en del av den unike sjarmen med å bo her, ytterst på Helgelandskysten med storhavet utenfor vinduet og Island som neste stopp. Eventyrlig! Men samtidig er det et trygt sted å bo, med alt man trenger for å ha det behagelig. Skole, barnehage, legekontor, sykehjem og svømmehall, kafé og spisesteder, kulturhus, treningshall, butikker og kino.

Tips til opplevelser på Træna fra Visit Helgeland her.

Træna - Kajakk - Foto: Gjermund Kjærstad

Foto: Gjermund Kjærstad

Hvordan komme deg hit?

Tog: Med tog kan du ta Nordlandsbanen fra Trondheim, stoppe i Mo i Rana eller Bodø (endestasjon) hvor du kommer deg videre med båt til Træna. Fra Mo i Rana tar du buss til kaia på Stokkvågen, hvor også andre kjørende med bil eller buss finner bilferger og hurtigbåter til Træna.

Fly: Fra Oslo går det daglige fly til Bodø, Sandnessjøen, Mo i Rana og Brønnøysund med Widerøe, SAS og Norwegian.

Båt: Det går hurtigbåt og bilferge 1-2 ganger daglig fra Stokkvågen.

 

Greit å vite

Info om skole og barnehage her

Kommunens hjemmeside her

Træna kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.