fbpx
Sømna kommune - Helgeland reiseliv - Foto: Lars Erik Martinsen

Foto: Lars Erik Martinsen

Sømna kommune

Sømna kommune er en av Nordlands største jordbrukskommuner og har et aktivt landbruk. Størstedelen av kommunen ligger sør på Sømnahalvøya, i tillegg består kommunen av en del mindre øyer og holmer.

Hvem bor her?

Kommunen har ca. 2000 innbyggere fordelt over 193 km². Kommunesenteret ligger i Vik.

Sømna kommune - www.visithelgeland.com - Foto: Tor Arne Bakke

Foto: Tor Arne Bakke

Hva kan du jobbe med?

Sømna kommune er en av Nordlands største jordbrukskommuner og har et aktivt landbruk. Andre viktige næringsveier er skogbruk, fiske og offentlig tjenesteyting. Nord-Norges største meieri ligger på Sømna.

 

Hva gjør du her?

I kommunen finner du blant annet bibliotek, Sømna bygdetun, butikk, idrettshall, hotell, omsorgssenter, pensjonistskole og Helgeland rehabilitering.
Du finner også fine muligheter for friluftsliv. Her kan du gå på fjellturer etter merkede løyper, fiske i fjellvann eller bruke en av landets vakreste skjærgårder til bading og fisking.

Info om Helgeland museum, avd. Sømna på Visit Helgeland her.

Sømna kommune - www.visithelgeland.com - Foto: Magnar Solbakk

Foto: Magnar Solbakk

Hvordan komme deg hit?

Fylkesvei 17 Kystriksveien passerer fra Brønnøy i nord over Nordstraumen bru gjennom kommunen til Bindal i sør via fergeforbindelsen Vennesund-Holm (20 min.) drevet av ruteselskapet TTS.

Greit å vite

Info om barnehage her

Informasjon om ledige stillinger her

Kommunens hjemmeside her

Sømna kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.