fbpx
Foto: Terje-Rakke-Nordic-Life-Helgeland-Reiseliv_www.visithelgeland.com_Rødøy

Foto: Terje Rakke, Nordic Life

Rødøy kommune

Rødøy kommune utgjør den nordvestligste delen av Helgelandskysten. Rødøy er rik på natur og naturopplevelser. Øyriket ligger mellom storhavet og lange fjorder med steile og bratte sidevegger.

Hvem bor her?

Det er ca. 1249 innbyggere i Rødøy kommune, som har et totalareal på 711 km². Kommunesenteret er Vågaholmen som ligger på nordsiden av Tjongsfjorden. Bosetningen i Rødøy er svært spredt, hovedsakelig på de sju største øyene og langs fjordarmene. Omkring 70 prosent av befolkningen bor på fastlandet, 30 prosent på øyene.

Foto: Terje-Rakke_www.visithelgeland.com_Roedoey

Foto: Terje Rakke

Hva kan du jobbe med?

Primærnæringene omfatter i alt 25 prosent av arbeidsplassene i Rødøy, og er med det – etter offentlig administrasjon og tjenesteyting – kommunens største næring målt i sysselsetting. Det fiskes etter torsk og sei, og tråles etter noe reke. Det ligger en rekebedrift på Hilstad ved Kilboghavn. Fiskeoppdrett er også en viktig næring i Rødøy, og et lakseslakteri ligger i Selsøyvik. Jordbruket har stor betydning og domineres av husdyrhold med ku og sau samt noe hønsehold.

Telnestinden med Rødøya i bakgrunnen

Telnestinden med Rødøya i bakgrunnen. Foto: Stig Arve Johansen, toppturhelgeland.com

 

Hva gjør du her?

Rødøy er kjent for sine mektige fjell og kritthvite strender. På Rødøya (8 km²) finner du det karakteristiske fjellet Rødøyløva (440 moh.) og den vakre stranda Storsanden. De spektakulære fjellene Hestmannen (571 moh.) og Blokktinden (1032 moh.) ligger også i Rødøy kommune.

Tips til opplevelser i Rødøy kommune fra Visit Helgeland her.

Rødøy-ned-fra-Rødøyløva- Foto: Kristin-Søiland

Foto: Kristin Søiland

 

Hvordan komme deg hit?

Sjøtransport i Rødøy kommune er forholdsvis godt utbygd, med hurtigbåt- og fergeruter. Flere steder anløpes også av hurtigbåtruten Nordlandsekspressen (Bodø–Sandnessjøen). Fv. 17 (Kystriksveien i Nordland) går gjennom kommunen, med en lengre fergestrekning Kilboghamn–Jektvik. Denne fergen anløper også Oldervika i Sørfjorden. Det er fylkesveiforbindelse mellom Melfjordbotn og Rana (vinterstengt).

Foto: Inger-Merethe-Johansen_Helgeland-Reiseliv_Roedoey

Foto: Inger Merethe Johansen

Greit å vite

Info om skole og barnehage her

Kommunens hjemmeside her

Rødøy kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.