fbpx

Foto: Emilie Solbakken | Visit Helgeland

Rana kommune

Rana er Norges fjerde største kommune og har over 26 000 innbyggere. Mellom fjord og fjell i Polarsirkelbyen Mo i Rana finner du alt du kan tenke deg av naturopplevelser – hele året!

   Hvem bor her?

Rana kommune har et areal på 4459,9 km² og det bor ca. 26000 innbyggere i kommunen. Kommunesenteret ligger i Mo i Rana.

Foto: Build Up Helgeland

 

Hva kan du jobbe med?

Rana kommune byr på et variert næringsliv. Rundt hundre små og store bedrifter, med norske og utenlandske eiere, holder til på det gamle jernverksområdet som er omgjort til næringsparken Mo Industripark. I hele Rana er det mer enn 1.600 bedrifter, og byen har rike kompetansemiljøer innen industrifag, data, utdanning og kultur. Offentlige aktører som Skatteetaten og NAV gir flere hundre arbeidsplasser. Nasjonalbibliotekets avdeling med mer enn to hundre ansatte og Nordland teater er store kulturbedrifter i byen.

Etableringen av batterifabrikken FREYR vil skape en ny æra for Mo i Rana. Det forventes flere hundre nye innbyggere og milliarder i investeringer. I tillegg bygges det en ny storflyplass i Rana, som etter planen skal være klar innen 2025.

009496_Emil Sollie_Helgeland Reiseliv_Rana

Foto: Emil Sollie

Hva gjør du her?

Mo i Rana har fylkesbibliotek, distriktsmusikere og sørsamisk teater, og har en stor kulturskole, godt besøkt kino, flere muséer og et rikt foreningsliv. Vitensentret Nordland ligger i Mo i Rana, og er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Årlig arrangeres det flere festivaler i Rana, blant annet Verket Musikkfestival, Smeltedigelen musikkfestival, Vinterlysfestivalen. og Rød Snø. Rana kommune har i tillegg fantastiske friluftsmuligheter hele året – det ligger turløyper rundt omkring i Rana som brukes av både gående, syklende og skigående.

Foto: Petter Sørensen | Visit Helgeland

Simon-Fossheim-@fossheim_Helgeland-Reiseliv_Rana

Foto: Simon Fossheim

Hvordan komme deg hit?

Rana kommune har flyplass (Røssvoll), jernbane og europaveiforbindelse nord-sør og øst-vest.

 

Greit å vite

Moirana.com

Info om skole her. Montessoriskoler: Grønfjelldal og i Dalsgrenda.

Info om barnehage her. 

Kommunens hjemmeside

Rana kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.