fbpx
Nesna kommune - Helgeland-Reiseliv_www.visithelgeland.com

Nesna kommune

Nesna kommunen består av tettstedet Nesna, samt Nesnaøyene Hugla, Handnesøya og Tomma. Med nærhet til både fjord, skjærgård og fjell byr Nesna på rike muligheter til en aktiv fritid med naturopplevelser.

Hvem bor her?

Det er 1783 innbyggere i Nesna kommune, som har et areal på 183 km². Nesna har et kommunesentrum med butikker og servicetilbud.

Nesna - Foto: Halvor Hilmersen - Helgeland Reiseliv

Foto: Halvor Hilmersen

 

Hva kan du jobbe med?

Nesna kommune har tradisjonelt vært en landbrukskommune, men flest arbeidsplasser finner vi i dag innen utdanningssektoren og offentlig forvaltning. I kommunen er det også etablert en totalleverandør av innovative løsninger, tjenester og produkter innenfor offshore, energi og maritim industri. På øyene finnes det variert aktivitet, blant annet innen oppdrett og fiskeindustri. I tillegg finnes mange andre viktige og solide arbeidsplasser.

Foto: Marit Loevhaug - Helgeland-Kajakk_Helgeland-Kajakk-Helgeland-Reiseliv_Nesna

Foto: Marit Løvhaug

 

Hva gjør du her?

Nesna skilter med kunnskaps- og kulturkommunen på Helgeland og det er ikke uten grunn. Distriktsmusikere og en stor musikk- og kulturskole gir voksne og barn rike muligheter til å utvikle sine musikalske sider. Nesna har nærmere 70 lokale lag og foreninger som gir stor bredde på aktivitetsnivået. Det pulserende miljøet rommer fastboende, studenter og mennesker fra andre nasjoner, noe som en vanligvis finner i mer urbane strøk. Det er anslagsvis 30 ulike nasjonaliteter i kommunen, så Nesna er virkelig et inkluderende og flerkulturelt samfunn.

Med nærhet til både fjord, skjærgård og fjell har innbyggerne rike muligheter til en aktiv fritid med naturopplevelser. Du kan blant annet leie deg et havhus eller dra på havørnsafari med rib i Nesna kommune.

Tips til opplevelser fra Visit Nesna her.

Foto: Katrine-Eklo_www.visithelgeland.com_Nesna

Foto: Katrine Eklo

 

Hvordan komme deg hit?

Mo i Rana ligger 60 minutter unna med buss eller bil. Litt nærmere med ferge imellom finner du Mosjøen og Sandnessjøen. Alle byene har flyplass. Mo i Rana og Mosjøen har også togforbindelse sørover og nordover, med Oslo i den ene enden og Bodø i den andre. Det finnes også båtforbindelse opp og ned langs kysten, så det er lett å komme seg til og fra.

 

Greit å vite

Kommunens hjemmeside

Nesna kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.