fbpx
flightseeing.de_nordnorge.com

Foto: lightseeing.de

Meløy kommune

Meløy kommune ligger naturskjønt til, helt nord på Helgelandskysten med Svartisen som nærmeste nabo. Den er omgitt med høye fjell, grønne åssider, lange fjorder og en fantastisk vakker skjærgård. Alt tett på og lett tilgjengelig.

Hvem bor her?

Det er 6212 innbyggere i Meløy kommune, som har et areal på 874 km². Kommunesentrum er Ørnes, med ca. 1900 innbyggere. Det mest kjente tettstedet er Glomfjord som har en av Nordlands største industriparker. Glomfjord har ca. 1400 innbyggere. I havet utenfor fastlandet ligger det 755 store og små øyer. Andre tettsteder i kommunen er Neverdal, Halsa, Engavågen, Reipå og Ågskardet.

Foto: Bård Løken

 

Hva kan du jobbe med?

Meløy har et sterkt og innovativt næringsliv med kraft, industri og havbruk som viktige elementer. Kommunen har en lang og stolt kraft- og industrihistorie som strekker seg over hundre år tilbake i tid. Fremdeles domineres næringslivet i Meløy av industri med noen store hjørnesteinsbedrifter, men gjennom flere omstillingsprosesser har næringslivet fått større bredde.

Flere større konsernbedrifter er lokalisert i Meløy. De største aktørene er Yara Norge Glomfjord, Norwegian Crystals, Statkraft, Bilfinger Industrial Services, Nova Sea, Chargill Aqua Nutrition (Ewos) og Mowi.

 

Hva gjør du her?

Med sitt varierte landskap kan Meløy tilby et rikt utvalg av opplevelser. Alt lett tilgjengelig. I Meløy er Svartisen lett tilgjengelig via brearmen Engenbreen. Fra kaia hvor du kommer i land med skyssbåten, er det kun ti minutter sykling før du begynner på turstien opp til isen.  Selve turen opp bergene til isen tar cirka 20 minutter og passer fint for barnefamilier.

Meløy er et øyrike med sine 755 store og små øyer. Flere av øyene er bebodd, men du finner også de små holmene hvor du kan gå i land helt alene. På øyene finner du flotte turområder med topper som bør bestiges, og hvite strender som innbyr til en dukkert etter turen.  Flere av øyene kan tilby både overnatting, matopplevelser og aktiviteter for folk som ferdes langs leia.

Flere tips til opplevelser fra Meløy – Tett på her.

Foto: Emil Sollie

 

Hvordan komme deg hit?

Nærmeste flyplass er Bodø lufthavn, og til og fra dit går det offentlig transport, både buss og båt. Hurtigruten til Ørnes er også en fantastisk reise.

 

Greit å vite

Meløys eget rekrutteringsprosjekt Tett på her

Kommunens hjemmeside her

Meløy kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.