fbpx
Lurøy kommune - Helgeland Reiseliv - Foto: Simon Fossheim

Foto: Simon Fossheim

Lurøy kommune

Lurøy kommune består av fastland og 1372 store og små øyer. Lurøy kan by på praktfull natur med sjøsalte strender og fagre fjell.

Hvem bor her?

Lurøy består av 1372 store og små øyer. De 1900 innbyggerne i kommunen fordeler seg på øyer og fastland med en fordelingsprosent på rundt 60/40. Kommunens totale areal er på 1300 km², men bare vel en femtedel, eller 264 km², er land. Lurøys kommunesenter ligger delt mellom øyene Lurøya og Onøya, forbundet med bru og utrustet med nytt rådhus på Onøy i 2005.

Onøy/Lurøy har ca. 400 innbyggere. Andre tettsteder er Solværøyene med fergestedet Sleneset med om lag 330 innbyggere, Lovund med om lag 500 innbyggere, Indre Kvarøy, Hestmona, Nesøya, Aldra, Stigen og om lag 1 370 mindre øyer og skjær. Tettsteder på Lurøy fastland er Stokkvågen, Aldersundet, Kvina, Konsvik og Tonnes.

Lovund - Lurøy kommune - Foto: Elisabeth Kvitvær

Lovund sett fra Lurøyfjellet – Foto: Elisabeth Kvitvær

 

Hva kan du jobbe med?

Lurøy kommune har et allsidig, spennende og variert næringsliv med drivende dyktige og engasjerte aktører. Kommunen har høy sysselsetting innenfor sjørelaterte næringer, og har også mer tradisjonelle næringer, som landbruk og fiske.

Foto: Stig Arve Johansen, toppturhelgeland.com

Hva gjør du her?

Det finnes en rekke fritidsaktiviteter rundt om i kommunen. For å se hva som tilbys, se her.  

Tips til opplevelser i Lurøy fra Visit Helgeland her.

Lurøy kommune - Visit Helgeland - Foto: Torbjørn Tråslett

Foto: Torbjørn Tråslett

Hvordan komme deg hit?

For å komme seg rundt i kommunen, kan en benytte ferge eller hurtigbåt. Ferge går fra Stokkvågen, mens hurtigbåt kan tas fra Stokkvågen eller Tonnes på fastlandet. De fleste øyer med bosetting anløpes av både ferge og hurtigbåt, og det er daglig hurtigbåtforbindelse til/fra Sandnessjøen og Bodø. Kystriksveien (Riksvei 17) passerer gjennom tettstedet Stokkvågen i Lurøy.

Greit å vite

Info om ledige stillinger her

Info om skole og barnehage her

Kommunens hjemmeside her

Lurøy kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.