fbpx
Foto: Halvor-Hilmersen_Helgeland-Reiseliv_Leirfjord

Foto: Halvor Hilmersen

Leirfjord kommune

Leirfjord kommune har en variert natur med fjorder, fjell, rike fiskeelver og fiskevann. I tillegg til gode muligheter til hav- og fjordfiske, innbyr naturen til et variert jakt-, fiske- og friluftsliv.

Hvem bor her?

I Leirfjord kommune bor det rundt 2270 innbyggere og kommunen har et totalareal på 465,3 km². Kommunesenteret ligger i Leland.

 

Hva kan du jobbe med?

Hovednæringer er landbruk, fiskeforedling og servicenæringer. Korte avstander til Sandnessjøen, Mosjøen, Nesna og Hemnesberget gjør at mange pendler til arbeid utenfor kommunen. Kystriksveien passerer gjennom Leirfjord.

 

Hva gjør du her?

Gjennom ulike lag og foreninger er det bygd opp et rikt aktivitetstilbud.  Leirfjordhallen bidrar til varierte muligheter innen idretts- og kulturlivet i kommunen. Leirfjord Bygdesamlinger inneholder mange severdigheter fra gamle dager. Leirfjord kommune er med i Skulpturlandskap Nordland med skulpturen ”Omkring” (bildet nedenfor). Kommunens bidrag i prosjektet Fotefar mot nord er ”Fra fangstanlegg til tyskerfestning”.

Foto: Erlend-Haarberg-_www.visithelgeland.com_Leirfjord

Foto: Erlend-Haarberg

Foto: Antonio-Pradillo-Carrasco_www.visithelgeland.com_Leirfjord

Foto: Antonio Pradillo Carrasco

 

Hvordan komme deg hit?

Leirfjord har nær tilknytning til både flyplass (Sandnessjøen er nærmest), jernbane, E6 og kystleia.

 

Greit å vite

Leirfjord kommune har god barnehagedekning. Skolemønsteret er desentralisert med skole- og SFO-tilbud i flere kretser. Dette er med på å trygge barnas oppvekstmiljø. Også innen eldreomsorgen har kommunen gode tilbud innen sykehjems- og hjemmebaserte tjenester.

Info om barnehage her

Kommunens hjemmeside

Leirfjord kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.