fbpx

Foto: Jonas Berglund

Herøy kommune

Herøy kommune består av flere tusen holmer, skjær og øyer nord på Helgelandskysten. Kommunens innbyggere er derfor bosatt på flere øyer. I Herøy finnes det et hav av muligheter og skjærgården byr på enestående friluftsopplevelser.

Hvem bor her?

Det er ca. 1790 innbyggere i Herøy kommune, som har et totalareal på 64 km². Silvalen på Nord-Herøy er kommunesenter med 860 innbyggere. De største øyene i kommunen er Nord-Herøy, Sør-Herøy, Tenna, Indre Øksningan, Ytre Øksningan, Staulen og Seløy.

Foto: Terje Rakke

Hva kan du jobbe med?

Hovednæringen i kommunen er fiskeoppdrett og foredlingsvirksomhet tilknyttet denne. Andre viktige næringer er landbruk, fiskeri, transport, verkstedindustri og tjenesteytende næringer som reiseliv, handel og kommunikasjon. Bedriftene i kommunen omsetter til sammen årlig for over fire milliarder kroner.

Hva gjør du her?

Herøy er som skapt for øyhopping med sykkel og det perfekte padleparadis for dem som vil nyte naturen og utforske øyriket. Herøy er dessuten i et område med grunne farvann og blir flittig brukt av dykkere som ønsker å utforske det maritime livet under havoverflaten.

Tips til turer på Herøy fra Visit Helgeland her

5 på topp i Øksningan

Kommunen tilbyr fritidsaktiviteter som kulturskole, bibliotek, idrettshall og kino.

010697_Jonas Berglund_Helgeland Reiseliv_Heroey

Foto: Jonas Berglund

Hvordan komme deg hit?

Nærmeste flyplass er Sandnessjøen lufthavn. Dersom du kjører bil kan du følge E6, ta av mot Sandnessjøen og ta ferge fra Søvik i Alstahaug. Alle de største øyene i kommunen er knyttet sammen med bruer. I tillegg har Herøy og Dønna bruforbindelse, og det er derfor mange muligheter når det gjelder kommunikasjonen til fastlandet. Fergesambandet Søvik-Herøy, med to nye skip fra 2014, er det største sambandet. Det er også mulighet å reise med ferge fra Bjørn til Sandnessjøen. Hurtigbåten er livsnerven for flere av øyene i kommunen som ikke har ferge. Hurtigbåten mellom Sandnessjøen og Vega tar seg av trafikken fra Sandvær, Husvær, Brasøy og Herøy.

Greit å vite

Info til deg som er ny i Herøy her

Link til kommunens egen hjemmeside

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.