fbpx

Foto: Jonas Berglund

Herøy kommune

Herøy kommune består av flere tusen holmer, skjær og øyer nord på Helgelandskysten. Kommunens innbyggere er derfor bosatt på flere øyer. I Herøy finnes det et hav av muligheter og skjærgården byr på enestående friluftsopplevelser.

Hvem bor her?

Det er 1839 innbyggere i Herøy kommune, som har et totalareal på 64 km². Silvalen på Nord-Herøy er kommunesenter med 860 innbyggere. De største øyene i kommunen er Nord-Herøy, Sør-Herøy, Tenna, Indre Øksningan, Ytre Øksningan, Staulen og Seløy.

 

Hva kan du jobbe med?

Hovednæringen i kommunen er fiskeoppdrett og foredlingsvirksomhet tilknyttet denne. Andre viktige næringer er landbruk, fiskeri, transport, verkstedindustri og tjenesteytende næringer som reiseliv, handel og kommunikasjon. Bedriftene i kommunen omsetter til sammen årlig for over fire milliarder kroner.

Foto: Terje Rakke

Hva gjør du her?

Herøy er som skapt for øyhopping med sykkel og det perfekte padleparadis for dem som vil nyte naturen og utforske øyriket. Herøy er dessuten i et område med grunne farvann og blir flittig brukt av dykkere som ønsker å utforske det maritime livet under havoverflaten.

Tips til turer på Herøy 

5 på topp i Øksningan

Kommunen tilbyr fritidsaktiviteter som kulturskole, bibliotek, idrettshall og kino.

010697_Jonas Berglund_Helgeland Reiseliv_Heroey

Foto: Jonas Berglund

Hvordan komme deg hit?

Nærmeste flyplass er Sandnessjøen lufthavn. Dersom du kjører bil kan du følge E6, ta av mot Sandnessjøen og ta ferge fra Søvik i Alstahaug. Alle de største øyene i kommunen er knyttet sammen med bruer. I tillegg har Herøy og Dønna bruforbindelse, og det er derfor mange muligheter når det gjelder kommunikasjonen til fastlandet. Fergesambandet Søvik-Herøy, med to nye skip fra 2014, er det største sambandet. Det er også mulighet å reise med ferge fra Bjørn til Sandnessjøen. Hurtigbåten er livsnerven for flere av øyene i kommunen som ikke har ferge. Hurtigbåten mellom Sandnessjøen og Vega tar seg av trafikken fra Sandvær, Husvær, Brasøy og Herøy.

 

Greit å vite

Info til deg som er ny i Herøy 

Kommunens egen hjemmeside

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.