fbpx
Rabothytta i Okstindan, Foto: Fabrice Milochau

Rabothytta i Okstindan, Foto: Fabrice Milochau

Hemnes kommune

Mellom smul sjø og evig snø ligger Hemnes kommune vakkert til i hjertet av Helgeland, med pendleravstand til Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. I Hemnes finnes Nord-Norges høyeste fjell Oksskolten (1916 moh.), store bremassiv og idylliske fjordarmer.

Hvem bor her?

De rundt 4500 innbyggerne i Hemnes bor godt fordelt på ei frodig landsbygd, i vakre dalstrøk og på de fem tettstedene Hemnesberget, Finneidfjord, Bjerka, Korgen og Bleikvasslia. Kommunen har et areal på 1 588,5 km², og kommunesenteret ligger i Korgen.

Hemnesberget, Foto: Fabrice Milochau

Hemnesberget, Foto: Fabrice Milochau

Hva kan du jobbe med?

På grunn av den sentrale beliggenheten på Helgeland, er det flere bedrifter som har etablert seg i Hemnes for effektivt å kunne serve hele regionen, -nyeste tilskudd her er Entrepnor og Tanken Arkitektur. Hemnes er en stor landbrukskommune og Norturas eneste slakteri i Nordland holder til på Bjerka. Røssågavassdraget gir stor kraftproduksjon og Statkrafts driftssentral for Nord-Norge ligger i Korgen. I tillegg til handelsnæring og mange entreprenørbedrifter, har kommunen også mange kreative kultur- og opplevelsesbedrifter, samt båt- møbel- og vindusfabrikker. Mest kjent er nok Nordic Comfort Products som i dag bl.a. jobber med å produsere designmøbler i resirkulert plast fra havbruksindustrien på Helgelandskysten. Hemnes har også mange jobber i offentlig sektor, bl.a. er det fem skoler og to sykehjem i kommunen.

 

Hva gjør du her?

Bor du i Hemnes, har du kort vei til både by, fjell og kyst! Du kan ta en ettermiddagstur på fjellet, enten til fots, på ski eller med snøscooter. Vil du på hyttetur, har den lokale turistforeninga fire fine hytter i Okstindanmassivet. Vil du på sjøen, er det tre båtforeninger som legger til rette fine marinaer for deg. Eller kanskje vil du drive aktiv idrett, og da er sjansen stor for at du finner noe for deg i et av de fem idrettslagene. I Hemnes finnes det nemlig en forening for det meste, og for folk i alle aldre, enten du driver med kor og teater, jakt og fiske,  motorsport og scooter, eller andre ting. Og driver du med kunst eller musikk, er du i godt selskap! Hele året arrangeres festivaler, konserter og spel, hvor kreative innbyggere byr på stor skaperglede og stor dugnadsånd for å lage gode opplevelser for alle som vil være med.

Bessedørdalen

Foto: Stig Arve Johansen, toppturhelgeland.com

 

Hvordan komme deg hit?

Fly: Nærmeste flyplasser til Hemnes kommune er Mo i Rana lufthavn, Røssvoll, og Mosjøen lufthavn, Kjærstad, begge med flere daglige avganger til Trondheim og Bodø.

Tog: Med Nordlandsbanen kommer man seg til Bjerka stasjon, midt mellom Mo i Rana og Mosjøen.

Bil: Kommer man med bil nordfra, kjører man E6 gjennom Finneidfjord, Bjerka og Korgen. Tar man av fra E6 i Finneidfjord, kan man fortsette videre på FV808 ut mot Hemnesberget. I Korgen kan man ta av fra E6 og kjøre mot Bleikvassli og Røssvatnet på FV806. Dette er en del av Villmarksveien og man kan kjøre videre helt til Majavatn og fortsette på E6 sørover derfra.

 

Greit å vite

Info om skole og barnehage her

Link til kommunens hjemmeside

Hemnes kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.