fbpx
Foto: Jan-Inge-Larsen-Helgeland-Photo_Helgeland-Reiseliv_Hattfjelldal

Foto: Jan Inge Larsen

Hattfjelldal kommune

Hattfjelldal kommune grenser i sør mot Trøndelag og øst mot Sverige. En stor del av Børgefjell nasjonalpark ligger i Hattfjelldal, og det samme gjelder Røsvatn, som er Norges nest største innsjø.

Hvem bor her?

Hattfjelldal er en stor fjellkommune som består av både tettsteder, nasjonalparker og til sammen 2000 innsjøer. Kommunen har 1278 innbyggere og er på 2683,2 km². Kommunesenteret ligger i tettstedet Hattfjelldal. Befolkningen er fordelt over fire grender og spredt bebyggelse.

Hattfjelldal har i 2022 fått en ny informasjonsside, sjekk den ut her.

Foto: Kristin Folsland Olsen / Visit Helgeland

Hva kan du jobbe med?

Hattfjelldal består av et variert arbeidsmarked fra både privat og offentlig sektor. Kommunen er en stor arbeidsgiver, og i privat næringsliv står landbruk, reiseliv og skogsbruk sterkt. Hattfjelldal har over 70 gårdsbruk, og er i tillegg en stor skogbrukskommune.

Av industri har kommunen Arbor – Hattfjelldal AS, som produserer sponplater. Børgefjell Laft AS er en bedrift som driver med lafting av hytter og hus. Nye næringer utvikles i Hattfjelldal, blant annet røyeoppdrett og hjorteoppdrett. Hattfjelldal er en viktig del av arbeids- og næringslivsmarkedet på Helgeland, så ved å bo der vil du ha god tilgang på et stort jobbmarked.

 

Hva gjør du her?

Hattfjelldal har rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. I kommunen finner du også et levende sentrum med flere tjenester, servicenæring, butikker, samfunnshus, kulturskole og flerbrukshall. I tillegg har Hattfjelldal en historisk flystripe og en aktiv flyklubb.

Hattfjelldal har innfallsport til Børgefjell Nasjonalpark. Nasjonalparken byr på mektig, variert og urørt natur. På vandringer innover i Børgefjell kan du treffe på alt fra spisse topper til dype dalfører med fine fiskevann og vassdrag.

 

Foto: Thomas-Bjoernaa_www.visithelgeland.com_Hattfjelldal

Foto: Thomas Bjørnå

Hvordan komme deg hit?

Hattfjelldal ligger 75 km/1 times kjøretur fra Mosjøen Lufthavn, som blir nærmeste flyplass. Mo i Rana Lufthavn og Hemavan Flyplass ligger også nært. Dersom man ønsker å komme til Hattfjelldal med tog så ligger Nordlandsbanen kun en halvtimers kjæretur unna sentrum..

Hovedinnfartsårene til Hattfjelldal er RV 73, som også er en mellomriksvei til Sverige, og Sagaveien fra Sverige. Med ca. 1 timers kjøretur kommer du deg til Hemavan og Tärna, og ca 2 timers kjøring til Helgelandskysten.

 

Greit å vite

Fjellliv65 – informasjonsside til Hattfjelldal 

Ledige stillinger finner du her

Link til kommunens hjemmeside

Hattfjelldal kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.