fbpx
Foto: Jan-Inge-Larsen-Helgeland-Photo_Helgeland-Reiseliv_Hattfjelldal

Foto: Jan Inge Larsen

Hattfjelldal kommune

Hattfjelldal kommune grenser i sør mot Trøndelag og øst mot Sverige. Mye av kommunen består av fjell og vatn. En stor del av Børgefjell nasjonalpark ligger i Hattfjelldal, og det samme gjelder Røsvatn, som er Norges nest største innsjø.

Hvem bor her?

Kommunen har 1456 innbyggere og er på 2683,2 km². Kommunesenteret ligger i tettstedet Hattfjelldal.

 

Hva kan du jobbe med?

Viktige næringer i kommunen er landbruk og skogsbruk. Av industri har kommunen Arbor – Hattfjelldal AS, som produserer sponplater. Børgefjell Laft AS er en bedrift som driver med lafting av hytter og hus. Nye næringer utvikles i Hattfjelldal, blant annet røyeoppdrett og hjorteoppdrett. Turisme er et av kommunens satsingsområde og flere prosjekter er under arbeid.

 

Hva gjør du her?

Hattfjelldal har rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. I kommunen finner du også kulturskole, flerbrukshall og en aktiv flyklubb.

Turtips «Fra Hattfjelldal til Sandnessjøen» fra Visit Helgeland her.

Foto: Thomas-Bjoernaa_www.visithelgeland.com_Hattfjelldal

Foto: Thomas Bjørnå

Hvordan komme deg hit?

Hattfjelldal ligger 75 km fra nærmeste flyplass (Mosjøen lufthavn), og 35 km fra jernbane og E6. Hovedinnfartsårene til Hattfjelldal er RV 73, som også er en mellomriksvei til Sverige, og Sagaveien fra Sverige.

 

Greit å vite

Ledige stillinger finner du her

Bygg og bo i Hattfjelldal kommune – boligtilskudd

Link til kommunens hjemmeside

Hattfjelldal kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.