fbpx
Foto: Jan-Inge-Larsen-Helgeland-Photo_Helgeland-Reiseliv_Grane

Foto: Jan Inge Larsen

Grane kommune

Grane er en av kommunene som ligger helt sør på Helgeland og sør i Nordland fylke. Grane er en typisk innlandskommune med mye skog, høyfjell, åser og et utall elver og vatn.

Hvem bor her?

Det er ca. 1461 innbyggere i Grane kommune, som har et totalareal på 2004 km². Kommunesenteret er Trofors med 835 innbyggere. Andre grender i kommunen er Majavatn og Svenningdal. Kommunen ligger i det sørsamiske området og berøres av tre reinbeitedistrikt.

Foto: Jan-Inge-Larsen-Helgeland-Photo_Helgeland-Reiseliv_Grane

Foto: Jan Inge Larsen

Hva kan du jobbe med?

Viktige næringer i Grane er jordbruk, skogbruk, småindustri og treindusti. Det finnes i dag om lag ti reindriftsenheter i kommunen, og Grane er en av de viktigste reindriftskommunene i Nordland.

 

Hva gjør du her?

Store deler av kommunen består av skog- og fjellområder. Bjortjønnlimyrene naturreservat og deler av Børgefjell nasjonalpark ligger i kommunen. Ved Trofors møtes elvene Austervefsna og Svenningdalselva og danner vassdraget Vefsna.

Den største turistattraksjonen i Grane er Laksforsen i Vefsna ca. 10 km nord for Trofors. Grane bygdetun har en sentral plass i gjennomføringen av Granedagene, som arrangeres i midten av juni hvert år. Fra bygdetunet er det opparbeidet tursti til fangstanlegget på Tromoan, der du finner en rekke fangstgroper fra yngre jernalder. Kommunen tilbyr fritidsaktiviteter som kulturskole, folkebibliotek, bygdekino og idrettshall.

River North https://www.rivernorth.no/ Kandidat Helgeland 19/20

Foto: River North

 

Hvordan komme deg hit?

Nærmeste flyplass er Mosjøen lufthavn. Europavei 6 og Nordlandsbanen passerer gjennom kommunen. Det er veiforbindelse til Hattfjelldal og Sverige samt Tosenvegen som starter i Vasselv og fører ut til kysten av Helgeland. Det er også etablert et løypenett for snøscooter med tilknytning til Vefsn og Hemnes i nord, Hattfjelldal og Sverige i øst og Namsskogan i sør.

 

Greit å vite

Kommunens hjemmeside

Grane kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.