fbpx

Foto: Erlend Haarberg

Dønna kommune

Dønna er en øykommune som i nord er omgitt av kommunene Lurøy og Nesna, i øst Leirfjord, i sør Alstahaug og i sørvest Herøy. Kommunen har en stor skjærgård som består av øyer, holmer og skjær.

Hvem bor her?

Kommunen har et areal på 191,94 km². Det er 1391 fastboende som er spredt på øyene Dønna, Løkta og Vandve. Dønna er hovedøya, hvor kommunesenteret Solfjellsjøen ligger.

Dønna kommune- Visit Helgeland - Foto: Haarberg

Foto: Erlend Haarberg

 

Hva kan du jobbe med?

De fleste arbeidsplassene finnes innen landbruk, fiske, fiskeoppdrett, offentlig virksomhet, samt reiselivs- og servicebedrifter.

 

Hva gjør du her?

For friluftsmennesker som liker å gå i fjell og mark, er Dønna kommune ideell. Dyrelivet er svært variert, med en unik fuglefauna og mye småvilt. Det drives jakt på rype, gås, hare og rådyr. Den fiskeinteresserte kan velge mellom havfiske fra land og båt eller stille fiskevatn hvor ørreten spretter.

Tips til opplevelser på Dønna .

Dønna kommune - Visit Helgeland - Foto: Terje Rakke, Nordic Life

Foto: Terje Rakke, Nordic Life

Hvordan komme deg hit?

Dønna har gode kommunikasjoner med ei stor og tidsmessig bilferge til og fra fastlandet. I tillegg anløpes Bjørn daglig av hurtigbåt på vei til og fra Bodø/ Nesna og Sandnessjøen. Løkta anløpes av ferje fra Sandnessjøen / Bjørn, mens Vandve anløpes av bilførende ferge fra Solfjellsjøen. I 1999 sto også brua til nabokommunen Herøy ferdig.

Dønnamannen

Foto: Stig Arve Johansen, toppturhelgeland.com

 

Greit å vite

Info om skole og barnehage finner du her.

Kommunens hjemmeside.

Dønna kommune

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.